Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №276 від 25.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Постільний режим

Секс-добавка,

Секс-добавка,

або Чому бізнес-вумен люблять юнаків

У 37 років Світлана досягла бажаної кар’єрної вершини: керує філією великого банку в Рівному, часто їздить у відрядження до Німеччини та Австрії, знає кілька мов, має автомобіль, величезну квартиру, обставлену у стилі хай-тек, та домогосподарку. А от сім’ї не має. Проте всі у банку знають, що Світлана зустрічається з хлопцем, майже вдвічі молодшим за неї. Раніше він стажувався у головному офісі банку, але на піку службового роману з начальницею перевівся в інше відділення.

…Якось під час теревень ні про що за кавою з коньяком я запитала Світлану, навіщо їй - такій самодостатній - малий, який ще не зіп’явся на ноги, а живе на батьківські кошти. Приятелька здивовано повела плечем, сказала, що вона справді задоволена життям, і секс входить у поняття “життя”. А Сашко дуже милий, щирий, веселий, з гарячим поглядом, і самовіддано її любить. А головне - не докучає їй своїми клопотами та проблемами. Вони, в основному, мовчать і цілуються, часто проводять вихідні у квартирі Світлани, навіть не виходячи на вулицю. І це їй видається справжнім щастям. Та й секс у її віці корисний для здоров’я. Далі приятелька розповіла, що за півроку Сашко чотири рази просив її вийти за нього заміж. “І, можливо, я колись таки погоджуся”, - примруживши очі та м’яко посміхнувшись, підсумувала Світлана.

Кажуть, що пари, у яких жінка на багато років старша за чоловіка, особливо поширені у столиці, де кількість самотніх грошовитих жінок на один квадратний метр у півтора раза перевищує число заміжніх. Ділові жінки не хочуть уярмлювати себе рутинним сімейним життям, а тому надають перевагу необтяжливим любовним зв’язкам з юнаками. Чому така модель поведінки у стосунках чоловіків та жінок нині стає модною, кореспондент газети поцікавилася у Майї ГРИЩУК - сімейного психотерапевта європейської сертифікації Відень-2000, лікаря-психолога Центру планування сім’ї:

- Ще Фрейд колись зазначав, що людиною рухає прагнення до задоволень, і найважливішими серед них є отримання сексуальної втіхи. Тому, як би ти не реалізовувався у бізнесі, природа все-таки бере своє, і жінка рано чи пізно знаходить собі статевого партнера. Небажання ж ділових жінок створювати сім’ю геть не привід відмовлятися від чоловічого товариства у принципі та мати сексуального партнера зокрема.

Узагалі, людина - це система багатьох соціальних потреб. Ці двоє, про яких ви розповідаєте, знайшли одне одного завдяки збігу їхніх інтересів. Найперше - це робота в одній сфері, де відбулося знайомство, і подальше спілкування та проведення вільного часу. Хоча зазначу, що це спрощена модель, яку не варто накладати на конкретні випадки особистісних стосунків.

- Дехто стверджує, що “секс для здоров’я” - поширений міф, що це не мікстура чи риб’ячий жир, які лікар прописує за рецептом. На першому місці має бути кохання, хіба ні?

- Секс - як їжа: і занадто - то погано, і відсутність - то шкідливо. Недарма кажуть, що така патологія, як мастопатія - це хвороба сексуально незадоволених жінок. Так, кохання необхідне, бо, якщо ти не відчуваєш до партнера чогось глибокого, то чуттєвої розрядки, тобто оргазму, не матимеш.

- А це правда, що у чоловіків при погляді на вільну і самодостатню даму прокидається первісний мисливський інстинкт?

- Так, більшість чоловіків будуть прагнути звабити таку жінку всіма доступними способами. Хоча є ще одна точка зору: насправді це жінка полює на чоловіка, підсвідомо вибираючи гарного батька для свого потомства.

- До речі, як часто з нерівних за віком союзів, коли жінка набагато старша, укладаються шлюби?

- Точно сказати не можу, але все залежить від обопільного бажання. У сімейній психотерапії є думка, що сім’я - це бізнес, у який треба вкладати капітал для його зміцнення, а якщо не вкладати - прибутку не буде…

25.01.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2007p. 
На головну сторінку