Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №903 від 13.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як вибрати крісло-гойдалку?

Кожен з нас хоче, щоб удома можна було відпочити і розслабитися. Саме тому більшість людей намагаються зробити свою квартиру зручною і комфортною. Для цього важливо вибрати відповідні меблі.

Головна місія, яка належить перед кріслом, це забезпечення максимального комфорту власнику. Щоб насолодитися комфортом, необхідно правильно підбирати моделі. Зараз існує чимала кількість категорій, які створені для певного типу людей. Наприклад, для великої комплектації, які в середньому витримують до 150 кг. Є окремі крісла для годуючих мам, що дуже зручно, адже гойдає механізм заколисує дитину, в той час, як мама отримує можливість трохи відпочити. До речі, якщо вам потрібно зробити подарунок парі, то придивіться до спеціальних комплектів для двох.

Найчастіше крісло-гойдалка виготовляється з таких матеріалів, як:

  * Лоза;

  * Ротанг;

  * Бамбук;

  * Очерет;

  * Дуб;

  * Клен;

  * Шпон;

  * Метал.

При виборі матеріалу, варто звернути увагу на приміщення, де буде стояти крісло. Як приклад, крісла з металу, лози та ротанга відмінно виглядатимуть на веранді, на балконі, в зимовому саду або на задньому дворі. Для вітальні та інших внутрішніх приміщень відмінно підійде крісло-гойдалка з шпону та дерева.

Одним з предметів меблів, який необхідний для відпочинку, є крісла-качалки з ротанга. Зараз даний вид меблів знову стало популярним, тому в магазинах представлений широкий асортимент різних крісел-качалок. Однак далеко не всі знають про те, як правильно вибрати відповідну модель крісла.

Плетені крісла-качалки з ротанга може бути зроблена з різних матеріалів. Найчастіше зустрічаються плетені моделі, які витримують вагу людини до ста двадцяти п'яти кілограмів. Однак для багатьох інтер'єрів відмінно підійде і дерев'яне з подушками. Плетені найчастіше виконуються вручну, і тому відрізняються високою ціною. Найвищим рівнем якості відрізняється індійський ротанг. Він може витримати різні навантаження, а також стійкий до вологи. Після того, як крісло готово і закріплено шкіряними або дерев'яними ременями, на його поверхні повинні нанести лак. Зараз є моделі, які фарбують в різні кольори, а не покривають прозорим лаком.

Також є крісла, каркас яких виконують з металу. Подібний каркас буде відрізнятися міцністю і надійністю. Крісла-гойдалки з дерев'яним каркасом виглядають більш благородно, але відрізняються гіршою надійністю. Якщо ви купили і стали помічати, що воно скрипить, то не варто лякатися. Адже нерідко це буває через те, що лакове покриття стирається, коли воно нове. Це є природним процесом і через деякий час дана неприємність пройде. Однак пам'ятайте про те, що крісло має порипувати, а не скрипіти на всю кімнату.

Також при виборі крісла-качалки зверніть увагу на те, щоб всі його елементи були цілими. Ретельно огляньте всі плетіння, адже якщо якісь з них будуть порваними, це може привести до того, що крісло зіпсується. Пам'ятайте про те, що від стану плетіння залежить те, як довго прослужить вам.

Крісло не повинно бути занадто м'яким або твердим. Якщо воно буде тверде, то людина швидко втомиться в ньому. У разі якщо крісло-качалка буде м'яким, тіло людини не буде відпочивати на ньому, а буде провисати як в гамаку. Також крісло повинне розгойдуватися тільки вперед і назад і не відхилятися. Якщо ви помітили, що крісло хитається нерівно, краще відмовитися від даної покупки.

При виборі крісла-качалки необхідно звернути увагу на те, щоб спинка і підлокітники підходили вам. Тоді ви зможете сидіти в кріслі і відпочивати в цей час. Обов'язково посидьте в ньому прямо в магазині і відчуєте, чи комфортно ви себе відчуваєте. Якщо ви бажаєте, щоб під час перебування в кріслі ваші ноги теж відпочивали, то вибирайте модель, у якій є підставка для ніг. Завдяки ній ваші нижні кінцівки будуть захищені від набряків і втоми.

Таким чином, можна зробити висновок про те, що вибір - справа нескладна. Також переконайтеся в тому, що всі елементи знаходяться у відмінному стані. Не забувайте, що даний предмет меблів повинен гармонійно вписуватися в дизайн інтер'єру кімнати. Вдалого вибору!

13.03.2019



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2019p. 
На головну сторінку