Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №905 від 21.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

10 корисних порад щодо приготування овочів

Овочі принесуть більше користі та будуть смачнішими, якщо їх правильно готувати

1. Ці продукти краще варити швидко на великому вогні. Це збереже більше їх корисних речовин.

2. Коренеплоди краще закладати в холодну воду; всі інші овочі – в окріп.

3. Не варто солити овочі відразу, щоб вони не втратили багато вітамінів. Краще це робити на стадії напівготовності.

4. У приготуванні супу спочатку кидають тверді овочі (морква, селера, буряк), потім м’які (перець, кабачки, капуста, помідори).

5. Щоб відварені овочі не зморщилися, відразу ж після їх приготування необхідно змастити їх рослинною олією або заправити жиром.

6. Молоко в картопляне пюре слід додавати, не холодним, а теплим, інакше пюре може посіріти.

7. Під час відварювання цвітної капусти, додайте у воду трохи молока. Воно поліпшить її колір і аромат.

8. Тушкувати овочі потрібно тільки в емальованій каструлі з щільно закритою кришкою.

9. Якщо ви смажите в невеликій кількості жиру, краще нарізати овочі скибками,брусками або кубиками. Перед перекладанням у сковорідку, їх можна посолити для кращого відходження рідини.

10. У фритюрі смажать сиру картоплю і картопляні крокети, а також зелень петрушки і ріпчасту цибулю. Кількість жиру при смаженні у фритюрі має бути в 4-5 разів більше, ніж кількість овочів на сковороді.

21.03.2019



Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2019p. 
На головну сторінку