Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №905 від 21.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Тимошенко - Коломойський: поцілунки, «обнімашки»

Розмова Юлі з олігархом показала її подвійні стандарти

Бесіда між олігархом-втікачем і лідеркою “Батьківщини” підтвердила їхній зв’язок та спільну мету на виборах

Попри те, що зв’язки Юлії Тимошенко з Ігорем Коломойським є давніми та тісними, досі їй вдавалося їх маскувати. Але запис телефонної розмови, який нещодавно з’явився у Інтернеті, свідчить не тільки про приязні стосунки, а й про спільні інтереси скандального олігарха та кандидатки в президенти.

Дружнє спілкування, під час якого Тимошенко вітає Коломойського з днем народження, датоване лютим 2019 року. Оприлюднено його було 7 березня на британському сервісі Liveleak. Розмова варта того, щоб навести її повністю:

Тимошенко: Привет, именинник. Поздравляю с днем рождения!

Коломойський: Спасибо!

Тимошенко: Хочу поблагодарить в твой День рождения тебя за все. И за то, что ты можешь быть настоящим другом и настоящим партнером во всех самых, самых важных делах. Я просто хочу сказать тебе, что я очень это ценю и хочу, чтоб Господь дал тебе в этой жизни все, о чем ты думаешь: спокойствие, чтоб тебя оставили в покое, чтоб ты мог спокойно жить, работать и наслаждаться вообще всем этим, чтобы все самое худшее осталось позади в новом году.

Коломойський: Спасибо! Но мы пока нашей цели не добьемся - мы ж не успокоимся.

Тимошенко: Нет, но это однозначно. Я вообще не знаю, когда ты от своей цели отказывался. Я не помню такого. Я хочу, чтоб ты знал, что я очень ценю все, что ты делаешь. Очень… Поэтому – просто держись. Я знаю, тебе щас нелегко.

Коломойський: Надеюсь, скоро увидимся.

Тимошенко: а. Увидимся. Хорошо тебе отметить день рождения, и всего самого лучшего.

Коломойський: Спасибо!

Тимошенко: Пока. Обнимаю крепенько.

Коломойський: Пока. Целую.

Тимошенко: Целую. Пока.

Показово, що розмова ведеться виключно російською мовою. І зайвий раз доводить подвійні стандарти Тимошенко. Яка так “дбає” про народ на словах... А насправді бажає олігарху, який визискував Україну в своїх інтересах, “насолоджуватись життям”. Щодо “цілей”, які вони обговорюють, теж не може бути двох трактувань - це прихід до влади.

А перелік “важливих справ”, у яких Коломойський був для Тимошенко “справжнім другом, справжнім партнером”, доволі довгий.

“Тимошенко і Коломойський знайомі з кінця 1980-х років. Вони земляки, з Дніпра. Добре одне одного знають. Журналісти писали, що Коломойський отримав контроль над “Укрнафтою”, маючи більшість акцій за прем’єрства Тимошенко. Це була плата за лояльність”, - прокоментував запис політолог Євген Магда.

“Юлія Тимошенко вправно маніпулює антиолігархічною риторикою, але при цьому намагається приховати контакти з Коломойським. Може, вона соромиться, бо громадська думка вважає Коломойського батьком-наставником Зеленського. Складно використовувати антиолігархічну риторику і бути «ясна в ясна» з найвідомішим олігархом України», - зазначив експерт.

За останні рік-півтора є свідчення про зустрічі Тимошенко з Коломойським у Женеві, в Ізраїлі, а влітку 2018 року їх було помічено в одному з готелів Варшави.

“Багато людей і раніше підозрювали, що Ігор Коломойський небайдужий до виборчої кампанії Юлії Тимошенко. І її надмірна поява на телеканалі «1+1», який належить олігарху, і його інтерв’ю, в яких він дуже сильно хвалив Юлію Володимирівну, в принципі виказують, що він робить на неї ставку», – наголошує політолог Тарас Березовець.

Оглядачі відзначають: на нинішніх президентських виборах у Коломойського є два кандидати, і прихід до влади будь-кого з них для олігарха буде вкрай вигідним варіантом. Британська компанія BBC у матеріалі про вибори в Україні прямо називає Володимира Зеленського “Коломойським-1”, а Тимошенко - “Коломойським-2”.

Олігарх у цій ситуації почувається досить впевнено, адже згідно з соціологічними опитуваннями, принаймні один із його ставлеників залишається в лідерах президентського рейтингу.

А от у Тимошенко ситуація гірша: очільниця “Батьківщини” переживає один скандал за іншим, і її рейтинг невблаганно котиться донизу. Останнє опитування центру “Социс” показало, що відставання Тимошенко від Петра Порошенка збільшилось: 11,4% проти 15,1%. Згідно з дослідженнями різних соціологічних компаній, лідерка “Батьківщини” на виборах не зможе піднятися вище третього місця.

Нещодавно викрито розгалужену мережу з купівлі голосів, організовану штабом Тимошенко. Згідно з документами, вилученими під час обшуків, на підкуп виборців планувалося витратити близько мільярда гривень. “Перцю” додає те, що на цю “сітку” співробітники спецслужби вийшли у рамках контррозвідувальної діяльності. А саме - вивчали, що робить в Україні ціла група російських політтехнологів, які, як з’ясувалося, залучені до кампанії Тимошенко.

Крім того, “посланці” Юлії Володимирівни намагалися підкупити кандидата у президенти Юрія Тимошенка, щоб він знявся з виборів. Зловмисників затримали в момент передачі 5 мільйонів гривень хабара. У їхніх телефонах виявили листування з нардепом від “Батьківщини” Валерієм Дубілем, який курував цей процес. Він же, за даними слідства, стоїть за організацією “сітки” з підкупу виборців.

Заяви Тимошенко аж надто розходяться з її реальними справами. Не дивно, що вона очолила рейтинг брехливих політиків, який укладає платформа VoxUkraine спільно з журналом «Новое время».

Усе життя Тимошенко “бореться” з олігархами. Починала з Лазаренка, а закінчує “справжньою дружбою” з Коломойським. І суспільство, насправді, за 25 років її політичної кар’єри від такої брехні вже втомилося.

21.03.2019



Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2019p. 
На головну сторінку