Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №906 від 28.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

World ISF Educational Games

World ISF Educational Games

Всесвітні шкільні спортивні освітні ігри

Всесвітні шкільні спортивно-освітні ігри ISF будуть організовані уже в шостий раз. З 27 березня по 02 квітня 2019 року, тиждень, повний спорту і культури, пройде у Греції. Участь у цьому Заході братимуть 9 країн світу: Бразилія, Болгарія, Бангладеш, КНР, Англія, Франція, Італія, Росія і Україна.

Програма насичена як спортивними заходами, так і освітньою частиною: 

Подорож до Стародавньої Олімпії (Стародавній стадіон, олімпійські та археологічні музеї), подорож до Афін – центр міста (АКРОПОЛІС / ПАРТЕНОН), стадіон «Панатинаікос» (місце проведення перших сучасних Олімпійських ігор 1896р.).

Навчальні семінари та тренінги, які читатимуть професори університетів.

Спортивний захід на Стародавньому Олімпійському Стадіоні та «KOTINOS»; спортивний захід «Чесна гра»; Захід, організований у співпраці з ГРЕЦЬКОЮ ФЕДЕРАЦІЄЮ РЕГБІ; єдині змагання з баскетболу у академії EUROHOOPS та багато ін.

Всесвітні шкільні освітні ігри найкращим чином втілюють девіз ISF «Освіта через спорт», в той же час розширюючи можливості ISF щодо «Шкільного спорту проти будь-якої дискримінації».

Ще недавно рівняни раділи перемозі у фіналі Всеукраїнських змагань, а вже зовсім скоро стануть учасниками перших історичних для України ігор школярів у Греції. Представлятимуть Україну на цих іграх учні під керівництвом вчителя фізичної культури Олега Левенця у складі 8 учасників (4 хлопці та 4 дівчини): Дячук Софія, Солодчук Анатолій, Карачун Вікторія, Дзюра Роман, Тарасович Софія, Ковальчук Максим, Савонік Влада та Одемчук Олександр. Саме їм успішно вдалося поєднати навчання і спорт, щоб вибороти путівку у Грецію.

Побажати успішного виступу на землі Стародавньої Еллади прийшли: директор Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум» Петро Куделя, керівник Рівненського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Ярослав Тучак, голова Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області, директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради» Микола Петренчук, заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський та директор культурно-археологічного центру «Пересопниця» Рівненської обласної ради Іван Солодуха. Окрім побажань вдалих виступів, кожен з гостей передав сувенірну атрибутику для вручення делегаціям з інших країн.

Завжди легше брати участь у змаганнях, якщо знаєш, що за тебе вболівають і тебе підтримують твої рідні та друзі. Гучні оплески та бадьорі вигуки однокласників, додали віри та впевненості у власні сили.

Греція чекає на нас!

28.03.2019



Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2019p. 
На головну сторінку