Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №906 від 28.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

* Ірина Луценко: «Я пишаюся реформами, ініційованими Петром Порошенком, і вірю, що у наступні п’ять років він зробить ще більше»

* Ірина Луценко: «Я пишаюся реформами, ініційованими Петром Порошенком, і вірю, що у наступні п’ять років він зробить ще більше»

Про це представник президента у Верховній Раді, народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Луценко зазначила під час поїздки на Рівненщину.

Під час зустрічей з мешканцями народний депутат, зокрема, підсумувала позитивні зміни в країні, котрі вже відбулись. Серед них – велика реформа децентралізації, яка дала вагомий результат для місцевих бюджетів. Це відремонтовані і побудовані школи, дитячі садочки, які десятиліттями не будувалися, амбулаторії. Ми отримали безвіз, який дав українцям вільно подорожувати країнами Європи. Ми отримали духовну незалежність і тепер маємо Православну Церкву України. Саме за президентства Петра Порошенка відновили і переоснащили українську армію, яка була майже знищена.

За словами народного депутата у 2014 році українська армія не була забезпечена необхідним екіпіруванням.

- Я подумки повертаюсь у 2014 рік. Нема нічого. Волонтери, і ми в тому числі, фурами возимо на Схід необхідне – від тушонки і шкарпеток до патронів і тепловізорів. Вся країна збирає по копійчині, бо в армії не було нічого. Подивіться на графік закупок за останні десять років. У 2013 році для всіх українських силових структур було придбано аж 21 тисяча пар взуття! Для порівняння, у 2018 році – майже півмільйона пар, і не тих, що розвалюються вже після другої сотні кроків, а берців з мембраною гортекс, - зауважила Ірина Луценко.

- Нове обмундирування і нова система харчування. Нова зброя – вітчизняна і найкраща з країн НАТО. Нові гуртожитки. Підвищені зарплати. Так, ще дуже і дуже багато треба зробити. Ми взяли на себе - і закріпили це в законі - зобов’язання повністю перейти на стандарти НАТО. Але порівняйте стан армії у 2014 році і зараз. Тепер ми маємо озброєну сильну і незалежну армію боєздатну. Я пишаюся новою українською армією і Верховним головнокомандувачем, який здійснив цю реформу, - наголосила Луценко.

Крім того, за словами народного обранця, це не єдина успішна реформа ініційована президентом України.

Нинішня влада на чолі з Петром Порошенком успішно проводить реформу децентралізації. Як результат, місцеві бюджети стали в десятки разів більшими, ніж в попередні роки. А це дає нові можливості для громад - якісні дороги, зелений туризм, нові школи та дитячі садки, сільська медицина та ін.

Також важливо, що саме розвиток сільської медицини є серед основних пріоритетів для української влади, і держава створює необхідні умови для ефективної роботи сільського лікаря.

Зокрема, на Рівненщині у рамках у рамках реформи сільської медицини, ініційованої президентом України Петром Порошенком будується 34 сучасних сільських амбулаторії. На відкритті однієї із них у селі Повча Дубенського району Ірина Луценко сьогодні побуває особисто.

- Нині держава – партнер сільського лікаря. Держава гарантує: ми збудуємо чи якісно відремонтуємо енергоефективне приміщення, в якому можна комфортно працювати. До цього додається сучасний автомобіль, а для лікарів гідні зарплати. Рятувати життя людей у таких умовах набагато легше ніж було до цього, - зазначила Ірина Луценко.

За словами народного депутата, на наступні п’ять років головним завданням команди Петра Порошенка стане боротьба з бідністю та підвищення соціальних стандартів в Україні до рівня ЄС. Вона також зазначила, що перспективою країни є розвиток п’яти пріоритетних напрямків – агропромислового комплексу, ІТ-індустрії, машинобудування, логістики та туризму.

Співпраця з Європейським союзом дає нам ринки збуту, які необхідні для покращення економічного рівня України.

- Коли мене люди запитують, чому Європейський союз? Що воно нам дає? Це на хліб не намажеться. Не намажеться. Але європейський ринок – це ринок із 500 мільйонів людей, які мають великі нові технології, які мають великі кошти і дуже дешеві кредити. Це те, що нам необхідне для відновлення економіки, – зауважила Ірина Луценко.

Народний депутат переконана, що успішне втілення реформ у життя стало можливим завдяки людям на місцях: «Реформи не робляться одним Порошенком. Всі реформи робляться людьми на місцях: лікарями, вчителями, соціальними працівниками».

28.03.2019



Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2019p. 
На головну сторінку