Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №907 від 04.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

В Україні зняли заборону на серіал «Свати»

В Україні зняли заборону на серіал «Свати»

Окружний адміністративний суд Києва зняв заборону на серіал «Свати» і анулював заборону на в’їзд в Україну актора Федора Добронравова та ретрансляцію фільмів з його участю.

Про це повідомили в прес-службі суду, який задовольнив позов ТОВ «Телерадіокомпанія студія 1+1» і ТОВ «Кіноквартал».

«Суд визнав протиправними дії Служби безпеки з підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну громадянину Російської Федерації Федору Добронравову і визнав протиправним і скасував відповідну постанову СБУ», - сказано в постанові.

Також Добронравова викреслили з переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Крім того, суд визнав протиправним і скасував наказ Мінкульту і наказ Державного агентства з питань кіно про «анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів» за участю актора - таким чином, в Україні зняли заборону на серіал «Свати».

У суді стверджують, що проаналізували зміст довідки, підготовленої в СБУ, і встановили, що вона «була складена з порушенням нормативних вимог і при відсутності належних обгрунтувань».

Нагадаємо, серіал «Свати» заборонили в Україні в кінці 2017 року через актора Федора Добронравова, який потрапив у «чорний список». Йому на три роки заборонили в’їзд в Україну. До слова, зйомкою серіалу займався «Квартал 95».

04.04.2019



Рівне-Ракурс №10 від 04.04.2019p. 
На головну сторінку