Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №907 від 04.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Три команди не підтвердили участі в обласних змаганнях

Три команди не підтвердили участі в обласних змаганнях

ФК “Вельбівно”, “Сокіл” Осова та “Свиспан-Костопіль” не підтвердили свою участь в обласних футбольних змаганнях, хоч попередньо вони були включені в список учасників чемпіонату та першості. Фактичним дедлайном для клубів стало 27 березня, коли обласна федерація проводила жеребкування турнірів.

Переможець минулорічної другої ліги теоретично ще має шанс безболісно повернутися та зіграти в Чемпіонаті області, адже наразі в жеребкуванні брали участь лише 11 команд, і ФК “Вельбівно” ще може змінити думку та зайняти вакантне 12 місце. “Соколу” та “Свиспан-Костопіль” це буде набагато складніше, адже, щоб вклинитись в календар, де зараз є чотирнадцять команд, необхідно буде повторно проводити жеребкування. Хоча, звісно, немає нічого не можливого.

Тож, у першій лізі Чемпіонату області наразі є 11 учасників – це “Маяк” (Сарни), ФК “Малинськ”, “Калина” (Бугрин), “Ізотоп” (Вараш), ФК “Рафалівка”, “Сокіл” (Радивилів), “Вілія” (Млинів), ФК “Гоща”, “Коливань” (Клевань), ФК “Садове”, “Локомотив” (Здолбунів).

І хоч ми раніше повідомляли, що керівництво ФК “Малинськ”, як і “ОДЕК” готові були відмовитись від участі в чемпіонаті, через рішення Виконкому РОФФ, щодо відмови у переносі ігор обласних змагань на будні дні через участь в Чемпіонаті України, але березнівчани змінили своє рішення, і гратимуть паралельно у двох турнірах.

За підсумками жеребкування, розклад матчів першого туру має такий вигляд:

“Вілія” (Млинів) – ФК “Садове”

ФК “Малинськ” – “Ізотоп” (Вараш)

ФК “Рафалівка” – “Калина” (Бугрин)

“Локомотив” (Здолбунів) – “Сокіл” (Радивилів)

“Маяк” (Сарни) – “Коливань” (Клевань)

ФК “Гоща” – вихідний

Старт чемпіонату області запланований на 20-21 квітня, а перше коло має завершитись до 1 липня. Організатори змагань також повідомили, що ігри відбуватимуться як в суботу, так і в неділю, крім того у Великодній вікенд 28 квітня команди отримають вихідний. Зазначимо також, що команди “Калина” та “Сокіл” (тільки до 18 травня) попросили всі поєдинки першого кола провести на виїзді, у Бугрині готують нове поле, а в Радивилові реконструюють стадіон.

Участь у Другій лізі підтвердили 12 команд – ФК “Садове-2”, ФК “Дубровиця”, “Моноліт” (Вараш), “Граніт” (Томашгород), “Енергія” (Володимирець), ФК “Зарічне”, “Случ” (Березне), “Колос” (Рачин), “Полісся” (Рокитне), ОТГ Клевань-Оржів, “Стандарт-Водник” (Рівне), ФЦ “Дубно”. Два учасники минулорічних змагань – “Свиспан” (Костопіль) та “Сокіл” (Осова) – вирішили відмовитися від Першості в нинішньому сезоні.

За результатами жеребкування, розклад матчів першого туру має такий вигляд:

ФК “Садове-2” – “Колос” (Рачин)

“Граніт” (Томашгород) – “Енергія” (Володимирець)

ФК “Зарічне” – “Случ” (Березне)

“Полісся” (Рокитне) – ОТГ Клевань-Оржів

“Стандарт-Водник” (Рівне) – ФЦ “Дубно”

ФК “Дубровиця” – “Моноліт” (Вараш)

Нагадаємо, що одинадцятиразовий Чемпіон Рівненської області ФК “ОДЕК” вперше з 2001 року не братиме участь у Чемпіонаті області. Причиною стало рішення виконкому РОФФ у грудні минулого року про те, що обласні змагання матимуть пріоритет перед всеукраїнськими. Тобто, ігри Чемпіонату України серед аматорських команд, де грає “ОДЕК” не будуть аргументом для переносу матчів Чемпіонату області. Ініціативу РОФФ підтримали і більшість учасників цьогорічного Чемпіонату області. Тож, для участі в обох змаганнях, фактично, необхідно було б тримати ще одну додаткову команду. ФК “ОДЕК” таких фінансових можливостей не має, а тому керівництву довелося визначитись з пріоритетом, яким став Чемпіонат України.

Нагадаємо, що весняна частина Чемпіонату України серед аматорських команд повинна розпочатися вже 7 квітня. В цей день, “ОДЕК”, який очолює турнірну таблицю своєї групи, має зіграти на виїзді проти команди, що йде на другому місці, а це ФК “Малинськ”.

04.04.2019https://www.fcodek.org



Рівне-Ракурс №10 від 04.04.2019p. 
На головну сторінку