Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №276 від 25.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рецепт

П’ять продуктів,

П’ять продуктів,

що зроблять вас розумнішими

Учені дійшли висновку, що продукти, які є корисними для серця, корисні також і для мозку і, що найцікавіше, більшість їх ми можемо побачити на святковому столі.

Дослідники вважають, що найрозумнішими люди стають від журавлини. У ній міститься найбільше антиоксидантів, які вступають у взаємодію з вільними радикалами кисню. Ці радикали роблять гормон холестерол шкідливим для серця і судин, а також відповідають за погіршення пам’яті і роботи опорно-рухового апарату з віком. Дослідження на пацюках показали, що дієта, основним компонентом якої є журавлина, сприяє поліпшенню пам’яті, а також більш збалансованій роботі опорно-рухового апарату в літньому віці.

Друге місце після журавлини займає чорниця. Ця ягода має всі ті ж властивості, що і журавлина, тільки антиоксидантів у ній набагато менше. Але зате в ній містяться речовини, що поліпшують зір.

Третє місце поділили між собою крупнолисткові буряк і капуста. Речовини, що містяться в цих овочах, руйнують ферменти, які можуть спричинити розвиток хвороби Альцгеймера і зниження когнітивної функції.

Слідом за овочами йде жирна риба. Такі сорти риби, як лосось, сардини й оселедець містять жирні кислоти, що також розщеплюють шкідливі ферменти. Дослідження показали, що, якщо хоча б раз на тиждень вживати в їжу один із сортів жирної риби, то можна значно знизити ймовірність захворювання хворобою Альцгеймера.

Почесне п’яте місце в рейтингу “розумної” їжі займає шпинат. Вчені встановили, що шпинат сповільнює появу проблем із нервовою системою, викликаних старінням, а також перешкоджає виникненню порушень пізнавальних здібностей.

25.01.2007Pravda.ru



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2007p. 
На головну сторінку