Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №908 від 11.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Предстоятель ПЦУ Епіфаній у Рівному: «Наша свобода нерозривно пов’язана з відповідальністю»

Предстоятель ПЦУ Епіфаній у Рівному: «Наша свобода нерозривно пов’язана з відповідальністю»

7 квітня у Рівному, в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, урочисту Божественну літургію та молебень у Свято-Покровському соборі очолив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Тисячі людей прийшли на літургію, яку проводив Блаженніший. Собор не міг вмістити всіх охочих, тому велика кількість вірян молилася у нижньому храмі та просто неба, слухаючи Богослужіння через звукопідсилюючі засоби.

В цей день до кафедрального храму привезли копію чудотворної ікони Божої матері «Милостива», яка була написана в монастирі Кікос (о.Кіпр). Тож багато вірян чекали кінця служби, аби побачити та приклонитися до ікони.

Під час проповіді, окрім святкової частини, очільник ПЦУ згадав другий тур виборів президента, що відбудеться 21-го квітня.

«Наш вибір має надзвичайну вагу. Ми маємо обрати президента на наступні 5 років. Не можна забувати, що Україна обороняється і треба обрати верховного головнокомандувача, котрий триматиме удар. Ми маємо прийти на голосування і зробити свідомий та відповідальний вибір. Ми не маємо це право змарнувати. Ми звільнились від рабства в СРСР і не маємо права до нього повертатися. Ми не можемо звертати зі шляху свободи. Наша свобода нерозривно пов’язана з відповідальністю – за те, як ми з вами її застосовуємо у своєму житті. Свобода – це Божий дар. Вірю, що український народ прийме мудре рішення, а ми проситимемо Бога та Пресвяту Діву Марію нам допомогти у цьому», - сказав Митрополит.

Чітку позицію Православної церкви України щодо виборів президента висловив також архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

«Буває влада від Бога, буває – за попущенням. Скажіть, якщо при цій владі ми досягнули того, до чого прагнули триста років, – хіба ця влада може бути за попущенням?», - наголосив Владика.

Також Предстоятель ПЦУ прокоментував ситуацію щодо заяви кандидата в президенти Володимира Зеленського і його команди про підтримку Православної церкви України та історичність події надання Томосу.

«На жаль, я особисто не чув з вуст кандидата про те, що він підтримує Православну церкву України. І завжди ми оцінюємо не обіцянки. Ми оцінюємо реальні справи, які були зроблені до цього часу і будуть робитися у майбутньому. Тому я би не хотів, щоб на цьому питанні в майбутньому спекулювали. Але реально оцінювали людей за їхніми вчинками: хто і що зробив реально, а не обіцяє в майбутньому щось зробити», –зазначив Епіфаній.

По завершенні літургії перед іконою Божої Матері «Милостива» був відслужений молебень, під час якого митрополит Епіфаній підніс молитву до Богородиці та особливу молитву за український народ, за прийняття мудрого рішення в такий важливий для країни час.

11.04.2019Олеся Оленіч



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2019p. 
На головну сторінку