Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №908 від 12.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Дистанційне навчання у ВНЗ Великої Британії: чи можливо?

Ви хочете отримати якісне британську освіту, але не готові кинути свою теперішню життя, роботу і сім'ю на кілька років, щоб виїхати до Сполученого Королівства? Дистанційна освіта за кордоном - це ідеальний вихід для вас.

Онлайн навчання в Англії: за і проти

Багато хто скептично ставиться до цього виду навчання. Чому? Уважно вивчивши всі аспекти, ви зрозумієте, що причина в першу чергу полягає в тому, що цей вид навчання з'явився відносно недавно і, як і все нове, спочатку може насторожувати.

Плюси дистанційного навчання

Якість такого британської освіти не відрізняється від звичайного. Онлайн-курси проходять сувору атестацію і контроль якості, і тому такий диплом цінується роботодавцями не менш традиційного.

Ви можете вибрати свій темп навчання. Ви самі вибираєте, коли і де вчитися.

Неважливо, де ви живете - ви можете отримати будь-яку вчений ступінь в будь-якій точці світу, незалежно від дисципліни, що вивчається.

Як і при отриманні звичайного освіти, ви придбаєте цінні навички тайм-менеджменту і проведення наукових досліджень.

Таке заочне навчання обійдеться вам значно дешевше, ніж традиційне.

Недоліки дистанційної освіти

Ізольованість від інших студентів і викладачів може стати причиною браку мотивації, чому деякі учні можуть відкладати все на останні тижні, а то й дні перед дедлайном.

Щоб уникнути цього, необхідно не забувати частіше відвідувати онлайн-форуми і спілкуватися з одногрупниками, не втрачати зв'язок з куратором. Пам'ятайте: більшості дисциплін не можна навчити - ви самі вивчаєте предмет, а професора, інші студенти, аудиторії - це всього лише «декорації», які направляють вас, дають приклад і підтримують мотивацію.

Як пройти дистанційне навчання в Англії

Стандарти якості для таких курсів встановлюються Радою за якістю дистанційного навчання - Open & Distance Learning Quality Council (ODLQC). Там же ви можете знайти і список установ, які спеціалізуються саме на цьому виді освіти тут.

Також велика кількість британських коледжів і вузів пропонують свої програми віддаленого навчання. Щоб отримати більше інформації, знайдіть сайт цікавить вас навчального закладу (скористайтеся цим списком британських коледжів і вузів) і поцікавтеся, чи надається в ньому можливість дистанційного навчання по необхідної вам дисципліни.

Крім того, багато британських коледжів та університетів, в тому числі Оксфордський і Кембриджський, пропонують свої онлайн-курси по ряду дисциплін, які називаються MOOCs (Massive Open Online Courses), багато з яких ви можете знайти на сайті Coursera. На жаль, ви не можете отримати ступінь за допомогою таких курсів, але у вас є можливість отримати сертифікат, який стане хорошим доповненням до вашого резюме. До того ж, все більше навчальних закладів зараховують курси MOOCs як кредити.

12.04.2019



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2019p. 
На головну сторінку