Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №909 від 18.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька варіантів глазурі для пасок

Кілька варіантів глазурі для пасок

Пишна білкова глазур 1 білок, по 0,5 скл. цукру і води.

У каструльку налити 0,5 скл. води, додати о,5 скл. цукру і, постійно помішуючи, варити спочатку на малому вогні, а потім на сильнішому, щоб випарувати воду до отримання густого сиропу. Збити один білок і, не перестаючи збивати, поступово вливати в білкову масу густий сироп тонкою цівкою. Продовжувати збивати до отримання однорідної маси. Застигла глазур не тріскається і тримає форму.

Глазур для паски без яєць

30 г маргарину або масла, 300 г цукрової пудри, 50 г вершків, ваніль. 

Масло і вершки розігріти. Кип’ятити не треба, головне, щоб маргарин і вершки стали одним цілим. Змішати цукрову пудру з ванільним цукром і з масляною сумішшю. Збити віничком або міксером. Нанести на паски, поки не застигла. Застигаючи, глазур стає глянцевою, злегка просвічується.

Глазур на желатині, що не липне і не кришиться

200 г цукру, 100 мл води, 6 г желатину, лимонний сік за смаком.

Желатин змішати з 2 ст. ложками води, залишити на 15–20 хв. У решті води розчинити цукор і готувати на малому вогні до легкого загустіння рідини, близько 7 хв. Зняти сироп з вогню і ввести в нього желатин, перемішати до повного розчинення. Збити масу міксером на високій швидкості до білого кольору (близько 5 хв). Додати лимонний сік. Збивати ще 30 с. Через 10 хвилин глазур’ю можна покривати остиглі паски. Відразу ж, поки вона не застигла, прикрасити їх посипкою! 

Глазур “Із двома секретами”

150 г цукрової пудри, 10 г крохмалю, 20 г молока або апельсинового соку, 6 г олії, 1 крапля барвника харчового. 

У мисочку висипати пудру і змішуємо її з крохмалем. Підливати молоко, постійно помішуючи. Можливо, буде потрібно ще кілька грамів, це залежить від якості пудри.

Починає утворюватися густа кашка. Тоді треба додати олію. Якщо потрібна кольорова глазур, можна використовувати гелеві харчові барвники або натуральні добавки. Готова глазур повільно стікає з ложки і добре наноситься пензлем.  ВАЖЛИВО! Кількість молока треба зменшувати на кількість рідкого барвника, самі ж барвники додавати в останню чергу. Глазур блищить і добре схоплюється, при нарізанні не липне і не кришиться.

18.04.2019



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2019p. 
На головну сторінку