Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №911 від 02.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Будівельно-судові пристрасті

Будівельно-судові пристрасті

Будівництво, або можливе будівництво торгівельно - розважального центру в районі «Щасливе», що у Рівному, має всі шанси стати найбільш скандальним будівельним майданчиком 2019 року. Ось і в розпал Великодніх свят редакція отримала цікаву інформацію:

«Восьмий апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Рівненського окружного адміністративного суду, щодо зупинення дії рішення обласного ДАБІ про скасування містобудівних умов та обмежень.

З початку поточного року тягнеться конфлікт рівненського забудовника Руслана Заремби, який має намір побудувати на вулиці Чорновола великий торгівельно-розважальний центр, та обласної ДАБІ, яка в ході перевірки в управлінні архітектури виявила порушення і скасувала містобудівні умови та обмеження, які видали в Управлінні містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради. Після того забудовник Руслан Заремба подав позов до суду про неправомірне скасування містобудівних умов та обмежень на інспектора, який проводив перевірку.

Одним із головних порушень, яке виявив під час перевірки інспектор обласної інспекції - це невідповідність намірів забудови плану зонування території. Після того як забудовник подав позов в окружний адміністративний суд Рівного щодо неправомірних дій інспектора Управління державної архітектурно-будівельної інспекції України у Рівненській області, а разом із ним заяву про забезпечення позову, судом було постановлено ухвалу про зупинення дії рішення інспектора обласного ДАБІ, що дало можливість позивачу за цей час отримати дозвіл на виконання будівельних робіт в Києві. Проте у відповідача були причини оскаржувати дане рішення.

Не погодившись із цим рішенням, Коркунець Олександр – той самий інспектор, оскаржив його в апеляційному порядку, і ця справа опинилася в апеляційному суді у Львові.

Після заслуховування обох сторін справи суд пішов у нарадчу кімнату і виніс постанову, якою апеляційну скаргу головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування УДАБІ у Рівненській області Коркунця Олександра Олександровича задоволено, а ухвалу Рівненського окружного адміністративного суду про зупинення дії оскаржуваного рішення скасовано».

Автор звернувся до начальника ДАБІ в Рівненській області Ігоря Мічуди і попросив прокоментувати останнє рішення суду.

- Я хочу повторити свою позицію. Я не маю нічого проти будівництва нового торгівельно – розважального комплексу на вулиці Чорновола в Рівному. Однак, я категорично проти того, щоб такий складний об?єкт будувався з порушеннями. Саме для того, щоб не допустити їх, наш інспектор Олександр Коркунець і прийняв таке рішення. Як ми бачимо, апеляційний суд у Львові визнав його дії правомірними. Моя точка зору проста - пану Зарембі, замість того, щоб подавати численні позови, варто зробити необхідні речі, а саме - розробити та затвердити детальний план будівництва та внести зміни в генплан, щоб мати можливість будувати торгівельно – розважальний комплекс. Це не вимоги Мічуди, а вимоги Закону України. Тому ми звернулись в ДАБІ України і запропонували анулювати видані документи на початок будівельний робіт на цьому об?єкті. Ось і все. В черговий раз наголошую – будувати потрібно чесно і маючи на руках усі необхідні документи, а влаштовувати шоу і тиснути на мене та працівників ДАБІ у Рівненській області справа марна, бо ми виконуємо обов?язки покладені на нас державою.

02.05.2019Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 02.05.2019p. 
На головну сторінку