Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №911 від 02.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Неінфекційні захворювання: як вберегти населення області

До таких захворювань відносяться серцево-судинні хвороби, цукровий діабет, онкологія та хронічні ураження органів дихання.

На Рівненщині створили робочу групу з реалізації Національного плану заходів щодо неінфекційних захворювань. У Рівненській ОДА відбулося її перше засідання під головуванням заступниці голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

Група працюватиме у форматі консультативно-дорадчого органу. Її завдання – забезпечення узгодженої роботи фахівців різних галузей, установ, організацій і підприємств для формування та ефективного впровадження заходів, що сприятимуть профілактиці неінфекційних захворювань і зміцненню здоров’я населення.

«Саме для запобігання неінфекційним захворюванням ми створили робочу групу, до якої входять представники профільних управлінь. Тепер ми спільно будемо розробляти план заходів для досягнення глобальних цілей. Основне – підсилення та зорієнтування системи охорони здоров’я саме на профілактику та контроль над неінфекційними захворюваннями», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

За інформацією обласного центру громадського здоров’я, у 2018 році понад 80% смертей на Рівненщині спричинено саме хворобами системи кровообігу, органів дихання, цукровим діабетом.

Секретар робочої групи Наталія Фасовець розповідає, що це ті хвороби, яким в багатьох випадках можна запобігти, змінивши спосіб життя: «Недотримання базових правил харчування, режиму рухової активності,безпеки на дорозі,а також шкідливі звички є причиною численних хвороб і передчасної смертності.Показник смертності в Україні від серцево-судинних захворювань в чотири рази перевищує аналогічний у країнах Європи».

02.05.2019



Рівне-Ракурс №10 від 02.05.2019p. 
На головну сторінку