Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №914 від 23.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи хочуть отримати житло

Постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи хочуть отримати житло

Проект рішення Про звернення до центральних органів влади щодо забезпечення житлом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи може бути винесено на розгляд чергової сесії обласної ради. Його підготував департамент соціального захисту населення облдержадміністрації. Зумовлено це тим, що до обласних органів влади надходять численні звернення від мешканців Рівненської області, громадських організацій «чорнобильців» стосовно проблем стану забезпечення їх житлом.

«У Рівненській області, відповідно до сформованого обласного реєстру, потребують забезпечення житлом 1 477 осіб, серед яких 370 осіб, віднесених до категорії 1 та 152 особи, віднесені до категорії 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» постраждалі громадяни, віднесені до 1 категорії, повинні бути забезпечені житлом упродовж одного року. Насправді ж вони перебувають на обліку для забезпечення житлом понад двадцять років.

Упродовж останніх семи років кошти з державного бюджету на бюджетну програму «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» Рівненській області не передбачаються. За рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів цю проблему в області вирішити неможливо.

Зважаючи на викладене, звертаємося з проханням до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України при перегляду Державного бюджету України на 2019 рік передбачити кошти для забезпечення житлом мешканців Рівненської області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», - зазначено в документі.

23.05.2019



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2019p. 
На головну сторінку