Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №914 від 23.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Яким повинен бути депутат парламенту від Рівного?

Яким повинен бути депутат парламенту від Рівного?

На момент написання цієї статті ми знаємо, що вибори до Верховної Ради будуть за два місяці, але не знаємо, чи будуть вони проходити за, поки що діючою змішаною системою, коли ми обираємо не лише партії і їх списки, а й депутатів-мажоритарників. Однак, при будь-яких «правилах гри» на нашій великій політичній шахівниці проблема взаємодії депутата і його виборців, при чому виборців конкретної місцевості, яка його обрала до Верховної Ради, залишається. Отже, яким повинен бути депутат парламенту від Рівного автор спитав у відомого громадського діяча, начальника Державної архітектурно - будівельної інспекції в Рівненській області Ігоря Мічуди.

- На мою думку, такий депутат має бути рівнянином. Не обов?язково потрібно народитися в місті, але обов?язково потрібно в ньому жити. Щоб тут мешкала родина, і сам народний обранець повертався на вихідні до них, ходив вулицями нашого міста, спілкувався з людьми. Оце на мою думку принципово, адже щоб допомагати вирішувати проблеми міста Рівного, потрібно ці проблеми знати, знати ситуацію в обласному центрі і, врешті-решт, просто любити місто. Останнє дуже важливо, тому що депутат парламенту має можливості реально допомогти вирішити, звісно, не всі проблеми, але більшість з них. Що стосується проблем, то їх сьогодні в Рівному вистачає. Це і стан доріг, і транспортні розв’язки, будівництва яких вже давно на часі. Потрібно розвантажити від транспорту вулицю Соборну.

Також в обласному центрі треба будувати нові школи та дитячі садочки. Звісно, це далеко не весь перелік проблем, які сьогодні потрібно вирішити. Як в цьому може допомогти депутат Верховної Ради? В першу чергу, спільною роботою з міським головою та депутатами міської ради, тому що багато проблем місто за власні кошти вирішити не може і потрібна допомога державного бюджету. Ось тут роль захисника інтересів громади Рівного в парламенті, і тут не важливо за якою схемою будуть відбуватися вибори, величезна.

На жаль, в останні роки ми не бачили такої системної роботи з боку «гастролера зі Львова» і це мене, як патріота Рівного, дуже бентежить, адже багато часу упущено, а проблеми самі не вирішуються. Тому мені хотілося, щоб нарешті в нас був свій рівненський представник у парламенті, якого ми обрали і який буде працювати на громаду Рівного.

23.05.2019Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2019p. 
На головну сторінку