Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №915 від 30.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині назвали кількість постраждалих від торгівлі людьми

Цього року четверо осіб на Рівненщині отримали офіційний статус постраждалих від торгівлі людьми. А загалом з 2015 року зареєстровано 15 таких випадків.

Усі люди отримали юридичну, психологічну, соціальну допомогу, у тому числі й матеріальну від громадських організацій.

Про це повідомив керівник департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак під час обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству.

З метою запобігання торгівлі людьми в області реалізується 5-річний проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми, в Україні».

Головним виконавчим партнером його є громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». Основним компонентом проекту став інформаційний. Саме тому представники ГО в усіх районах провели навчання для служб, які причетні до виявлення осіб, що постраждали від торгівлі людьми. Фахівців вчили спільно взаємодіяти, а також фізично й морально допомагати потерпілим.

Присутні на координаційній раді анонсували проведення вуличних акцій у Рівному до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Такі ініціативи вже стали традиційними на Рівненщині. Зокрема, минулого року у Рівному відбулися акції «Хода за свободу», «Лабіринт можливостей». Ініціативи спрямовані на привернення уваги суспільства до торгівлі людьми як негативного явища.

30.05.2019



Рівне-Ракурс №10 від 30.05.2019p. 
На головну сторінку