Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №916 від 07.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Проект Світового банку в дії: лікарі Рівненщини обмінюються успішним досвідом

Проект Світового банку в дії: лікарі Рівненщини обмінюються успішним досвідом

Провідні кардіологи області обговорили перспективи розвитку галузі на Рівненщині у межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Про позитивні результати впровадження проекту Світового банку говорили лікарі під час восьмої медичної конференції.

Завідувачка обласного кардіологічного центру, експертка з питань кардіології Лариса Верещук та інтервенційний кардіолог Рівненської обласної лікарні Юрій Бурдаш виступили з презентаціями про стан лікування серцево-судинних захворювань.

Лариса Верещук відмітила позитивну динаміку зменшення смертності від інфарктів, що наразі спостерігається в нашій області.

«Завдяки проекту Світового банку у нас збільшилося забезпечення районів, міської та обласної лікарень, підвищилася кваліфікація лікарів. Завдяки чому нам вдалося зменшити інвалідність та смертність від хвороб систем кровообігу», - резюмувала Лариса Верещук.

Керівник групи впровадження проекту на Рівненщині Сергій Рибачок презентував проміжні результати реалізації проекту Світового банку.

За його словами, за час реалізації проекту наша область змогла суттєво покращити матеріальне становище кардіологічних відділень лікарень області.

«Завдяки проекту Світового банку нам уже вдалося оновити кардіологічне обладнання в обласній, районних та міських лікарнях, закупити автомобілі швидкої допомоги, провести навчання понад тисячі медичних працівників, розробити електронний реєстр пацієнтів, хворих на серцево-судинні захворювання, та багато іншого. Та головне, це відкрити сучасний серцево-судинний центр, що вже більше року працює на базі обласної лікарні», - розповів Сергій Рибачок.

Успішний досвід та позитивний результат, який демонструє Рівненський серцево-судинний центр, спонукав представників Світового банку та обласного управління охорони здоров’я до розширення меж проекту та створення серцево-судинного центру в Сарнах.

«За неповних півтора року у Рівненському серцево-судинному центрі провели майже 2000 операцій, в тому числі більше 400 невідкладних операційних втручань, коли життя пацієнта було під загрозою. Тому група консультаційної підтримки субпроекту спільно з обласним управлінням охорони здоров’я клопотали перед керівництвом Світового банку про створення такого ж центру в Сарнах. Ми отримали погодження і наразі тривають роботи з підготовки приміщення та закупівлі медичного обладнання. Зокрема уже підписано угоду з німецькою компанією AFS medizintechnik на постачання ангіографічного комплексу», - поінформував Сергій Рибачок.

Також група консультантів наразі працює над реалізацією будівельного компоненту проекту та закупівлею кардіологічного обладнання для амбулаторій області. Вже підписана угода на закупівлю унікального для Рівненщини обладнання для лікування аритмій.

07.06.2019



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2019p. 
На головну сторінку