Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №917 від 14.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Сезонна та постійна робота в Польщі: як влаштуватися?

Легальна праця в Польщі. Свіжі вакансії від роботодавців з Польщі. Сезонна робота в Польщі для жінок, чоловіків та сімейних пар. Отримання робочої візи в Польщу.

Те, що кожна п’ята польська компанія наймає на роботу українців, - вже не новина. Кількість вакансій на роботу в Польщі збільшується з кожним роком, і це великий плюс, адже зарплату тут пропонують доволі високу. Окрім хорошої зарплатні, працівникам пропонують також хороші умови праці та у більшості випадків – житло. Плата за житло може встановлюватись мінімальна, або взагалі може бути відсутня. У будь-якому випадку це вигідніше, ніж винаймати квартиру. Також у кожного є змога працювати офіційно. У статті ми детальніше розповімо про цей аспект, якщо вас зацікавила праця в Польщі https://visa-pro.com.ua/. Вакансії на сьогоднішній день пропонують у різних сферах – від сфери обслуговування до будівництва. Отже, у вас точно не буде проблем з пошуком хорошого вакантного місця. Також ви можете обрати сезонну роботу в Польщі, якщо не хочете влаштовуватись на постійну вакансію. Для кожного знайдеться хороший та вигідний варіант.

Процедура працевлаштування: розповідаємо по крокам

Перший крок – визначитися, у якій сфері ви б хотіли працювати. Майте на увазі: якщо вам до вподоби ваша спеціальність, і ви б хотіли працювати за фахом, продовжити свій професійний розвиток, то варто вчити польську мову та шукати постійну роботу. Якщо ж ви тільки хочете спробувати свої сили, або ж підзаробити трохи грошей на навчання, придбання чогось цінного – тоді вам може підійти сезонна робота в Польщі https://visa-pro.com.ua/sezon/sezonna. У даному випадку підходять працівники без знання мови, тому вчити польську ви можете просто за власним бажанням, але не обов’язково. Це справді хороший варіант для багатьох людей, в тому числі й для студентів, які мають 3 місяці вільного часу.

Другий крок – знайти хорошу кадрову агенцію, де вам запропонують вакансії на вибір та допоможуть влаштуватися легально, допоможуть зібрати документи для відкриття робочої візи в Польщу. У даному випадку вам потрібно проаналізувати всі пропозиції від роботодавців та врахувати такі нюанси:

Велика перевага – якщо вам пропонують працю в Польщі по контракту. Підписавши контракт або трудовий договір, ви будете впевнені, що робота за кордоном буде успішною, а ви будете захищені від недобросовісних роботодавців та шахраїв.

Куди можна влаштуватися?

Пропозицій є безліч для всіх категорій населення. Наприклад, для сезонної роботи в Польщі підійдуть і студенти, які хочуть підзаробити, і жінки, і сімейні пари. В основному, це праця у сільському господарстві, де на сезон потрібна велика кількість рук, аби зібрати урожай.

Також безліч вакансій пропонують на заводах, складах, на будівництві та на фабриках. Такий вид праці в Польщі в основному оплачується відповідно до кількості зробленої роботи чи виробленої продукції. Що ж стосується роботи в Європі у сфері обслуговування, то це може бути вакансія офіціанта, перукаря, адміністратора, працівника на рецепції. У даному випадку оплата є погодинною, та потрібно знати польську мову, аби спілкуватись з клієнтами.

14.06.2019



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2019p. 
На головну сторінку