Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №919 від 27.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Петро Порошенко у Рівному представив оновлену команду «Європейської солідарності»

Петро Порошенко у Рівному представив оновлену команду «Європейської солідарності»

19 червня на Рівненщину завітав лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко. Основна мета візиту – представлення оновленої команди «Європейської солідарності» та ознайомлення з конкретними кроками політичної сили в парламенті.

«Європейська Солідарність» довела конкретними справами, що краще від інших знає дорогу до ЄС та НАТО. На цьому шляху команда п’ятого президента довела, що вміє отримувати перемоги і розв’язувати найскладніші завдання. Водночас нині українці повинні допомогти команді прогресивних і досвідчених продовжити ті зміни, які було розпочато.

Команда «Європейської солідарності» суттєво оновилася. У першій півсотні кандидатів – майже половина ще ніколи не були депутатами. Оновлена команда державників поєднує досвід тих, хто рятував країну у важкі часи. І енергію нових людей – воїнів-ветеранів, волонтерів, громадських діячів.

Прикметно, що у списку «ЄС» – двоє рівнян. Це український доброволець-медик, госпітальєрка Яна Зінкевич та український тележурналіст і ведучий Віталій Гайдукевич. Рівняни є й серед мажоритарників, це зокрема голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, та його заступник Віталій Ундір, а також Олександр Дехтярчук.

Яну Зінкевич майдан у Рівному зустрів бурхливими оплесками. Її тут знають і поважають. Вона у списку «Європейської Солідарності» - сьома.

«Ця партія близька мені по поглядах. Я бачу реальні вчинки і дії які уже здійснено за останні 5 років. Ми втрималися від російської агресії, ми змогли розвинути нашу армію. Це беззаперечні перемоги. І тому я, з «Європейською солідарністю», - розповіла Яна Зінкевич.

Чому вирішила іти до Верховної Ради, та з якими прагненнями готова працювати народним депутатом, Яна Зінкевич зазначила:

«Насамперед це захист прав соціально вразливих категорій громадян. Адже я й сама відношуся одразу до кількох категорій. Я й ветеранка, я і людина з інвалідністю, я жінка і плюс до всього, я виховую дитину сама. Проблема кожної з цих категорій людей мені знайома особисто. Тому я розумію, що ще багато треба зробити, щоб змінити якість життя. Головне завдання – це покращити якість життя і захист прав громадян».

Віталій Гайдукевич звертаючись до рівнян, нагадав про повалення пам’ятника Леніну (у 1991 році – ред.) у центрі Рівного і появу на цьому місці українського Кобзаря – Тараса Шевченка:

«Декомунізація у Рівному розпочалася набагато раніше, ніж був ухвалений відповідний закон. Про що це свідчить? Про те, якщо громада хоче змін – вона здатна це зробити. Депутати у Верховній Раді це тільки провідники бажань громади. І наша оновлена команда здатна бути цими провідниками».

Під час зустрічі з рівнянами Петро Порошенко зазначив, що головними опонентами «Європейської солідарності» на дочасних виборах до Верховної Ради є політичні партії та сили, орієнтовані та підтримувані Росією - Бойко і Медведчук, Мураєв і Вілкул.

На завершення Петро Порошенко наголосив: «Ми ніколи не підемо на союз з п’ятою колоною Януковича. З політичними силами, які намагаються принести до нас в дім «русскій мір». Крім нас немає кому дати їм відсіч. Ніхто краще ніж «Європейська Солідарність» не знає дорогу в ЄС. І там, де треба об’єднати весь український парламент, щоб рухати Україну вперед в європейське майбутнє, наша команда є однодумцями і стрижнем, що забезпечить цей рух».

27.06.2019



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2019p. 
На головну сторінку