Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №919 від 27.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Експерти позитивно оцінили конкурс проектів територіальних громад Рівненщини

Це обласна програма, що реалізується вже 10 рік поспіль. За цей час в його рамках громадам вдалося втілити понад сотню проектів на загальну суму 16 мільйонів гривень, половина з яких – це кошти обласного бюджету.

Оцінювання відбулося в рамках реалізації проекту «Розвиток культури оцінки ефективності регіональних бюджетних програм», який впроваджується «Волинським ресурсним центром» та Фундацією Ідея Розвитку (Польща). І його результати презентували в Рівненській ОДА.

Втім на цьому реалізація проектів не повинна зупинятися. Необхідно оцінити, чи є ефект від їх втілення та використання бюджетних коштів. Це європейська практика і передбачена вона Угодою про асоціацію з ЄС.

Саме такий інструмент і використали фахівці «Волинського ресурсного центру», оцінюючи конкурс.

Було проведене опитування серед громад онлайн та «очі в очі». За його результатами конкурс отримав схвальні відгуки респондентів, тому й отримав позитивну оцінку.

Окрім того, під час презентації проекту були надані рекомендації проведення обласного конкурсу задля підвищення його ефективності та використання коштів. А це – пришвидшення термінів проведення етапу відбору конкурсу, його онлайн трансляція та збільшення фінансування на проекти.

27.06.2019



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2019p. 
На головну сторінку