Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №919 від 01.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Акумуляторні викрутки - дачні помічниці

Акумуляторні викрутки - дачні помічниці

Акумуляторні викрутки відрізняються від звичайних так само, як сучасна запальничка від коробка сірників. Звичайно, є в світі люди, яким подобається вдихати запах сірки. І, напевно, ще можна відшукати майстра, готового похвалитися кривавими мозолями на долонях - після закручування пари сотень шурупів. Однак технічний прогрес ще ніколи не йшов назад.

І сьогодні замість слова «викрутка» ми все частіше вимовляємо «шуруповерт» або «акумуляторна викрутка» і вирішуємо, який електроінструмент краще вибрати купить электроотвертку. На вигляд вони мало чим відрізняються один від одного, адже їх конструюють з урахуванням анатомії руки. Компонування теж аналогічна. Головна відмінність - в обсязі робіт і тривалості експлуатації.

Професійні моделі призначені для щоденного тривалого використання. Це, до речі, передбачає наявність певних навичок у робітника.

У професійних інструментів:

- підвищена потужність;

- більш міцний корпус: його вузли виконані з якісних, стійких до зносу матеріалів з використанням найсучасніших технологій.

Продають такий інструмент в спеціалізованих магазинах.

Побутові акумуляторні викрутки використовуються для виконання невеликих робіт будинку, в гаражі або на садовій ділянці. З їх допомогою монтують збірну меблі, зводять перегородки з гіпсокартону і т. П. Кожна модель укомплектована набором змінних біт, а деякі і накидними головками і навіть свердлами (в деревині можна зробити отвір діаметром до 5 мм).

Акумуляторні викрутки-Шуруповерти - найпростіший електроінструмент, в комплекті якого є кілька насадок і зарядний пристрій.

У них привабливий і ергономічний дизайн з зручно розташованими елементами управління. Цей доступний будь-якому охочому інструмент з вбудованим в рукоятку компактним і надійним нікель-кадмієвих або літій-іонним акумулятором працює на принципово безпечному для життя напрузі і без праці загортає шурупи діаметром 5-6 мм. Часто саме цей тип роботи служить образним «репером» для реклами викрутки продукції (пам'ятається, одна компанія рекламувала свої викрутки як здатні на одній зарядці загорнути до 300 саморізів розміром 3,5 ? 20 мм в дошку з сухої сосни).

 

Корисні властивості

Для зручності роботи інструмент має реверс (можливість обертання у зворотну сторону), а також блокування шпинделя і легку зміну насадок. Блокування шпинделя - дуже корисна властивість. Якщо потрібно намертво закриття або вивернути туго затягнутий гвинт, досить заблокувати шпиндель - і можна використовувати інструмент як звичайну викрутку.

Крім цього у деяких моделей є ще і поворотна рукоятка, що служить для полегшення затягування великих шурупів і гвинтів.

Контроль за процесом закручування - теж велике достоїнство викрутки. Наприклад, при роботі з деревиною або гіпсокартоном годі й встежити, закриття трохи сильніше, ніж потрібно, і пошкодити облицювання. Або недотянуть - тоді головка шурупа буде стирчати. Регулювання величини крутного моменту за допомогою обмежувальної муфти забезпечує припинення процесу закручування. При досягненні певного критичного зусилля двигун як і раніше працює, а біт нерухомий. Обмежувач моменту (тріскачка), яким оснащені майже всі моделі, не допускає перевантаження, не дозволяючи занапастити двигун або зірвати різьбу при закручуванні гвинта в твердий матеріал.

Дуже багато конструкцій, що знаходяться в наших будинках, мають гвинтові з'єднання. І іноді вони знаходяться в таких важкодоступних місцях, що потрібно проявляти просто чудеса вправності, щоб вкрутити або викрутити який-небудь гвинтик.

Завдяки здібностям акумуляторної викрутки SpeedHex FlipOut вам не доведеться випробовувати подібні труднощі. Так, цей гаджет схожий на навороченного робота-трансформера, але його зовнішність - всього лише фантазія дизайнерів. А ось основна його особливість - це можливість головки викрутки не тільки повертатися в різні боки, а й, за рахунок наявності двовісний шарніра, обертатися навколо своєї осі на всі 360 °. Саме це і дозволяє SpeedHex FlipOut працювати там, куди інші інструменти навіть не сунуться.

Харчується викрутка від 8-вольта іонно-літієвий акумулятор і забезпечує крутний момент 5,6-7,3 Нм, чого цілком достатньо для швидкого вкручування і викручування практично будь-яких кріпильних елементів. Мінімальна швидкість її роботи - 170 об / хв. Інструмент оснащений великим курком, який зручно тримати в різних положеннях.

В поворотну головку вбудований світлодіод, що підсвічує робочу зону. Акумулятор заряджається за допомогою вхідного в комплект адаптера, повна зарядка займає близько 45 хв.

У стандартний набір SpeedHex FlipOut входять 50-міліметровий алюмінієвий магнітний тримач біт і 18 біт довжиною 25 мм. Крім того, в комплекті з викруткою поставляється кобура з балістичного нейлону, в якій інструмент можна повісити на пояс.

01.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2019p. 
На головну сторінку