Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №920 від 04.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У Рівному запрацював літній табір для особливих дітей «Фенікс»

У Рівному запрацював літній табір для особливих дітей «Фенікс»

Карате, басейн та майстер-класи – літній табір «Фенікс» запрацював для дітей з особливими освітніми потребами.

Табір при ресурсному центрі підтримки інклюзивної освіти працює на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

«Дітки з особливими потребами зможуть тут протягом дня розважатися й навчатися в легкій та доступній формі. А педагогами будуть фахівці центру підвищення кваліфікації, тому вони справді молодці, що наважились і створили такий проект!

Тему інклюзії за останні роки ми в ОДА вивели на новий рівень. Дуже й дуже багато роботи в цьому напрямку, я знаю точно, але ж перший крок - визнати, що це необхідно!!! Й не лише дітям і їх батькам, а усім нам, суспільству!

Тому я вже це робив і маю намір далі підтримувати інклюзивні проекти!», - каже ще донедавна голова Рівненської ОДА, а нині кандидат у народні депутати по місті Рівне Олексій Муляренко.

Відвідувати «Фенікс» будуть 13 діток віком від 7 до 12 років. Для них запланована цікава програма: піскова та арт-терапія, віртуальна реальність, майстер-класи та квести, карате, басейн та фізкультхвилинка. Упродовж двох тижнів з ними працюватимуть тренери-педагоги, психологи, та фахівець зі здорового харчування.

«Це комфортне психологічне середовище, де кожна дитина може себе вільно та комфортно почуватися. Ми хочемо ще раз нагадати суспільству, що діти з особливими освітніми потребами можуть легко адаптуватися, просто треба створити їм комфортні умови», - розповіла директор центру підтримки інклюзивної освіти Оксана Колодич.

04.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2019p. 
На головну сторінку