Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №920 від 04.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Програму Тимошенко доведеться втілювати

Очікується, незабаром в обіг буде введена нова купюра номіналом 1000 гривень. Цю новину люди сприйняли неоднозначно — традиційний страх зростання цін, інфляції.

Щоб не допустити погіршення економічної ситуації в країні — Україна вже й так найбідніша в Європі — відразу після обрання нового президента Юлія ­Тимошенко висловила готовність працювати на результат спільно із його командою, поступившись суто партійними інтересами. Адже критика перших помилок нової команди (а їх уже чимало) могла би принести «Батьківщині» кілька додаткових місць на парламентських виборах — владу традиційно не люблять.

Але відповідальний політик завжди намагається працювати на консолідацію суспільства. Програма «Батьківщини» «Новий курс», а також розгалужена партійна структура на місцях — це речі, навколо яких могла би об’єднатися широка парламентська коаліція. У своїх публічних виступах Тимошенко роз’яснює складові програми, а також необхідність спільних дій аж до аудиту старої влади, і землі, і податкової політики. В основі плану, ще за прем’єрства Тимошенко випробувані методи: злам контрабандних схем на митниці, виведення економіки із тіні. Це і стане джерелом для підвищення пенсій і зменшення тарифів...

Президентська команда Зеленського поки що нічого не відповіла, очевидно, перебуває в ейфорії, сподіваючись отримати владу одноосібно. І не підозрюючи про іншу сторону народної любові — відповідальність за все, що відбувається і не відбувається в країні: низькі пенсії, високі тарифи, нечесні суди, корупцію.

Змінити все це, причому «зараз і негайно» — саме таким був соціальний запит виборців на президентських виборах. Навряд чи при цьому вони мали на увазі перейменування Адміністрації Президента, скоріше, все ж зменшення тарифів на газ і тепло, підвищення пенсій. Без вирішення цих питань народна любов і захоплення розтануть і перетвориться на свою протилежність. Кредит довіри нова влада може легко і майже непомітно для себе втратити. Разом із шансом для держави...

Саме тому для кожного українця важливо, щоб до парламенту потрапили не лише новачки, а й досвідчені державники. Наші соціальні стандарти залежатимуть від того, наскільки впливовою і масовою в наступному парламенті буде фракція «Батьківщина», партія, що давно і послідовно бореться за них.

04.07.2019Марина Юхтенко



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2019p. 
На головну сторінку