Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №920 від 04.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Володимир В’ятрович: «Команда «Європейської солідарності» потрібна у парламенті, аби не допустити загрози реваншу»

Володимир В’ятрович: «Команда «Європейської солідарності» потрібна у парламенті, аби не допустити загрози реваншу»

Реванш проросійських сил в Україні, починаючи з дня інавгурації нового Президента, набуває щоразу більших і більших масштабів. Про це, під час вшанування 368-ї річниці битви під Берестечком, що днями відбулася на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» у селі Пляшева Радивилівського району, заявив український історик, громадський діяч та директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Володимир В’ятрович вважає, що одним із факторів реваншу стала невизначеність політики Володимира Зеленського і його намагання відмовчатися щодо важливих для держави тем. За словами історика для Росії не обов’язково, щоб Зеленський був проросійським політиком. Достатньо, щоби він сидів і відмовчувався – вже це дає можливість всіляким Портновим і Кернесам «поруліть». Відсутність його реакції – цього достатньо, щоб почав розгортатися реванш.

«Нам треба бути активнішими, більше натискати на президента і вимагати реакції. Якщо Зеленський розумітиме, що це ті питання, щодо яких в українському суспільстві є «червона лінія», він не буде за неї заступати», - зазначив директор УІНП.

В’ятрович підкреслив, що не хоче сіяти паніки. За його словами, українці змінилися й готові захищати питання національної ідентичності. Проте сказати, що зворотного шляху немає, також не може.

«Політика в гуманітарній сфері формується роками. І як би багато не було зроблено за Порошенка — це лише п’ять років. Роботу треба продовжувати. Бо національна пам’ять руйнувалася десятиліттями. Реванш не є неминучий, але можливий. Чи він станеться, залежить і від готовності українців захищати здобуте», - наголосив він.

Тому, Володимир В’ятрович каже, що вирішив приєднатися до команди політичної партії «Європейської солідарності» на чолі із її лідером, п’ятим президентом України Петром Порошенком.

«Це – політична сила, програму якої поділяю. Це – команда, яка поєднує досвід і здатність до змін. Мені до душі те, що вони зробили для розбудови фундаменту нашої державності. Знаю, ми маємо відвагу приймати виклики та матимемо силу відвести загрози. Особисто я запевняю: не піду на жодні компроміси щодо національних інтересів. А саме через загрозу реваншу наша, тепер уже спільна команда потрібна в новому парламенті України. Зміни в Україні будуть українськими», – сказав В’ятрович.

До слова, «Європейська солідарність» під час дочасних виборів до парламенту на Рівненщині підтримує таких кандидатів у народоні депутати: по 152-му виборчому окрузі в місті Рівне Олексій Муляренко, по 153-му – Віталій Ундір, по 154-му – Олександр Дехтярчук.

04.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2019p. 
На головну сторінку