Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №278 від 08.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Новий сезон у "Інваспорті"

Новий сезон у "Інваспорті"

Відкритий кубок Рівненщини з пауерліфтингу серед спортсменів із вадами зору, опорно-рухового апарату та ДЦП пройшов третього лютого у стінах обласного центру “Інваспорт”. За три роки свого існування турнір пам’яті заслуженого тренера України Бориса Родзяка став уже традиційним. Про хід змагань кореспонденту “РР” розповів один із учасників, екс-спідвеїст Олександр МУРАШКО (на фото):

- Пауерліфтингом займаюся вже сім років. У цей вид спорту потрапив, коли через важку травму довелося розпрощатися із мотогонками. Тепер досяг значних результатів на новій “арені”: неодноразовий чемпіон України, національного кубку. Борис Олександрович Родзяк був моїм першим тренером, тож беру участь у турнірі з задоволенням.

- Сьогодні у залі присутні представники п’ятьох областей у різних вагових категоріях, - продовжив Олександр Аркадійович, - усі вони націлені на нагороди. Тож, як бачите, з кожним роком Відкритий кубок Рівненщини із пауерліфтингу набуває все більшої популярності. Що ж до мене особисто, то, як і минулого року, сподіваюся на перемогу у своїй ваговій категорії - 100 кг. Мій рекорд - 195 кг у жимі лежачи, намагатимуся його перевершити. Крім того, ще одним стимулом до перемоги є й фактор підготовки до чемпіонату України, що стартує навесні.

Не відмовився від коментарів і нинішній наставник Олександра Мурашка - заслужений тренер України Михайло КОВЕРЗА:

- Паралельно із турніром пам’яті Бориса Родзяка проходить чемпіонат області із пауерліфтингу серед спортсменів із вадами зору. Для моїх підопічних цей кубок є підготовчим етапом. Основну ставку ми робимо на чемпіонат України, що відбудеться 26 березня, і світовий форум, який цього року прийматиме Бразилія. Підготовкою збірної до престижних змагань я задоволений, форма спортсменів є цілком задовільною. Чемпіонат світу - визначна подія, велика відповідальність за результат: перед нами стоїть завдання увійти до когорти призерів. Цього року зробити це буде важче, адже держави-суперниці вже знають наші можливості, тож очікуємо запеклої боротьби.

08.02.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2007p. 
На головну сторінку