Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №922 від 18.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Виявлено зв’язок між Разумковим і пропагандистом Вишинським – DT

Виявлено зв’язок між Разумковим і пропагандистом Вишинським – DT

При аналізі сайту пропагандистів Кремля “РІА “Новини України” відмічено майже 400 згадок нинішнього глави Слуги народу в період з 2014 по 2018 роки.

Глава президентської партії “Слуга народу” Дмитро Разумков з початку російської агресії проти України в 2014 році і по травень 2018 року згадувався в 385 матеріалах пропагандистського агентства “РІА “Новини України”, яким керував нині підозрюваний в державній зраді Кирило Вишинський. Це підрахували в DT.ua.

У той час Разумков був директором організації «Українська політконсалтінговая група».

Як пише журналіст Валентина Самар в статті «Справа Вишинського як дзеркало війни», на сторінках “РІА “Новини України” Разумков з’являвся не просто як один з тих, про кого писало агентство: вони нібито разом «організовували новини».

За словами журналіста, їй була поставлена задача з’ясувати, хто автори 72 публікацій, які кваліфіковані звинуваченням у справі Вишинського як порушують закон, і хто отримував гроші за створення антиукраїнської підривної пропаганди.

«Ні, у Вишинського» не просто давали новини, де ньюсмейкером був нинішній лідер партії “Слуга народу” і потенційний кандидат на посаду голови Ради. Вони ці новини організовували, в тому числі шляхом проведення прес-конференцій і підведення політичних підсумків тижня по п’ятницях», - пояснила автор статті.

Вона уточнила, що багато подібних матеріалів - розшифровки інтерв’ю Разумкова на радіо “Голос столиці” (екс-Радіо “Вести”).

«За інформацією автора, його фінансування також йшло за описаною схемою з РФ. Чому цей епізод в СБУ «відвалився» - невідомо. Можливо, по ньому ведеться окреме провадження. Власники юрособи - ТОВ “ТРК “Киевские ведомости” - телерадіоефір - УМХ Сергія Курченко (50% ), частка в 18% належить Світлані Суркіс», - резюмувала журналіст.

За матеріалами:

18.07.2019news.liga.net/politics/news/obnarujena-svyaz-mejdu-razumkovym-i-propagandistom-vyshinskim---dt



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2019p. 
На головну сторінку