Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №922 від 18.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Амбулаторії Рівненщини отримали нові автомобілі

Амбулаторії Рівненщини отримали нові автомобілі

Медичні заклади Рівненщини отримали 34 позашляховики «Renault DUSTER». Автомобілі придбали за рахунок державної субвенції, спрямованої на розвиток медицини в сільській місцевості. Нові позашляховики передбачені для роботи сімейних лікарів, які працюватимуть у новозбудованих сільських амбулаторіях Рівненської області.

В урочистому врученні участь взяв і профільний заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

За його словами, закуплені автомобілі є повнопривідними із підвищеною прохідністю, що забезпечить можливість доїзду медиків до найвіддаленіших населених пунктів.

«Люди, які проживають у сільській місцевості, повинні отримувати таку ж медичну допомогу, як і містяни. Наявність у сімейного лікаря транспортного засобу надзвичайно полегшить доступ до пацієнтів, які знаходяться у віддалених селах. Я переконаний, що це дуже важливий крок у розвитку сільської медицини на Рівненщині», - наголосив Віталій Ундір.

Завідувачка амбулаторії та сімейна лікарка у селі Забороль Рівненського району Вікторія Пашковська до свого місця роботи поїхала на новенькому Renault DUSTER.

«Ногами багато не находишся. Адже є виклики пацієнтів, що проживають за 5 чи 7 кілометрів від амбулаторії. Звісно, що потрібно ще з собою взяти й аптечку, у якій має бути все для надання невідкладної допомоги. У такі віддалені місця я їздила своїм власним автомобілем. А хто його немає, той ходить до хворих пішки», - додала сімейна лікарка.

До слова, на купівлю автівок для медичних закладів з державного бюджету спрямували 17 мільйонів гривень.

Іванна Волошка

18.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2019p. 
На головну сторінку