Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №922 від 18.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У Рівному з ініціативи Олексія Муляренка масштабно відзначили свято української мови*

У Рівному з ініціативи Олексія Муляренка масштабно відзначили свято української мови*

Сцена, яскраві прожектори, вірші українською мовою та неймовірно запальні пісні. Цим запам’ятався святковий концерт «ПроМова», який у вівторок, 16 липня, відбувся на майдані Незалежності.

Він був приурочений до дня прийняття Декларації про суверенітет України та набрання чинності Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Ініціатор заходу, кандидат в народні депутати України по 152-му окрузі міста Рівне Олексій Муляренко розповідає, що саме 16 липня 1990 року, була підписана декларація про суверенітет України. І цей важливий документ став фундаментом в подальшому для проголошення акту про незалежність України.

“Також цей день важливий ще тим, що саме сьогодні набуває чинності закон України про мову, – зауважує пан Олексій і додає – З цим можна привітати кожного українця, кожного рівнянина, всіх тих людей, які чекали протягом всіх років незалежності поки такий закон з’явиться в нашій державі”.

На концерті вже традиційно знаходилась ексклюзивна фотозона – ретроавтомобіль Олексія Муляренка, якому 65 років.

Саме у день, коли почав діяти закон про мову, рівнянам хотілося, щоб українську було чути звідусіль. Тому зі сцени лунали рядки добре відомих нам віршів.

Переконала глядачів, що талант не має віку юна Євангеліна Шмід. Її виконання та вбрання нікого не залишили байдужими.

Український поп-фолк-джаз гурт “Чорні черешні” змусив рівнян підтанцьовувати і забути про те, що до вихідних ще далеко.

Коли на сцену вийшли «Ot Vinta», в натовпі стало спекотно. Драйвові пісні, стук серця в такт музиці, люди, які підтанцьовують – все це давало зрозуміти, що рівняни в захваті від такого проведення вільного часу.

Був у цей вечір і паровозик з людей. Там було байдуже хто ти: вчитель, депутат чи співак – просто чіпляйся за плечі останнього і підспівуй разом з усіма.

А потім Юрко Журавель запропонував заспівати всім гімн України. Акапельно, без мікрофонів та музики. Він запросив на сцену всіх тих, хто виступав того вечора, а також Олексія Муляренка з дружиною і тоді кожен, хто був в ту хвилину на майдані Незалежності, щиро заспівав ці важливі для українців рядки.

“Я випадково потрапила на це свято і була приємно вражена від побаченого. Музиканти, які виступали, дійсно “відірвались” на сцені і передали цю атмосферу глядачам. Сподіваюсь, що в історію Рівного увійде традиція святкувати це щороку”, – розповідає рівнянка Світлана Краска.

Закінчив крутий вечір DJ Micik Gonibez з українською дискотекою, який зробив все для того, щоб рівняни заснули з приємними спогадами про сьогоднішній вечір.

18.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2019p. 
На головну сторінку