Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №924 від 01.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Острожани презентували Інтерактивний музей стародруків

Погортати стародавню книгу на Touch-моніторі можна буде в Острозькому «Інтерактивному музею стародруків». Проект став переможцем конкурсу від Міністерства культури України «Малі міста – великі враження».

Співавторка проекту Світлана Позіховська зазначила, що впродовж чотирьох місяців експозицію перебудують, а виставкову залу першого поверху вежі перетворять у культурний хаб, де за допомогою відеопроекції демонструватимуть історію Луцької брами.

Окрім того, у цій залі передбачене створення виставки десяти найцінніших книг, а також їхнє відцифрування. За допомогою встановлених Touch-моніторів відвідувачі зможуть самостійно дізнатися про виставки та експонати музею. Під час реалізації «Інтерактивний музей стародруків» просторові рішення експозиції виконають, ураховуючи особливості будівлі XVI ст. й потреб людей з інвалідністю.

Зауважимо, що автори проекту сподіваються, що реалізація «Інтерактивного музею стародруків» сприятиме збільшенню кількості відвідувачів. Також вони підкреслили, що під час перебудови експозиції деякі з виставкових зал Музею книги та друкарства будуть відкриті для відвідувачів.

Дізнатися про цікаве перетворення Музею книги та друкарства прийшло багато острожан та гостей міста. Заступниця Острозького міського голови Оксана Ситницька та керівниця Туристично-інформаційного центру м. Острог Анастасія Драчук поділилися власним досвідом реалізації проекту «Культурний барбакан», який вони разом із ініціативною групою втілювали в життя минулого року після перемоги у конкурсі «Малі міста – великі враження».

01.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2019p. 
На головну сторінку