Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №925 від 08.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як почистити дублянку без послуг хімчистки

Розпочався холодний сезон і ми перевдяглися у теплий одяг, який також час від часу забруднюється.

Сьогодні ми вирішили розповісти про те, як почистити вдома дублянку. 

Дублянка добре зігріває коли холодно, але вимагає до себе підвищеної уваги і ретельного догляду. Послуги хімчистки досить дорогі, тому пропонуємо спробувати почистити її самостійно.

* Головне правило, якого варто дотримуватися при очищенні дублянки - спочатку спробуйте на непомітній ділянці. Нанесіть засіб та перевірте чи вона не полиняє. Якщо все добре, то можна обробляти всю поверхню речі.

* Під час очищення не використовуй сіль - це речовина досить агресивна, тому зіпсує дублянку. Краще спробуй протерти свіжу пляму манкою або крохмалем. Вони вберуть жир та вологу, а слідів не залишиться.

* Нежирних плям можна позбутися за допомогою шматочка гуми, змоченого у гасі. Старий бруд видаляють марлею, змоченою в бензині, однак будьте обережні, якщо ваша дублянка світла або замшова.

- Очистити комір та манжети можна жорсткою щіткою і зубним порошком, крапнувши у нього трохи нашатирю.

Як доглядати:

* Якщо дублянка мокра, в жодному разі не сушіть її біля відкритого вогню та приладів опалення. Просто повісьте на вішалку та дочекайтеся поки просохне.

* Зберігати її краще на вішалці у чохлі з бавовняної тканини або целофану. У кишені покладіть серветку, змочену у лавандовій олії.

* Не можна прати дублянку в пральній машині, мити її, бо шкіра загрубіє і стане жорсткою.

* Очищуйте бруд з дублянки мильною піною, уникаючи сильного намокання. Після процедури просушіть її та змастіть гліцерином (для замші цей варіант не підходить).

* Звичайних невеликих плям можна позбутися за допомогою ластику або сухої скоринки білого хліба.

* Використовуйте жорстку гумову щітку для звичайної дублянки, а якщо її поверхня лакова, то просто протріть її ледь вологою ганчірочкою.

* Використовуйте для очищення пару. Можна використовувати праску з відпарюванням, або спеціальні прилади. Така процедура видалить бруд та знищить комах.

08.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2019p. 
На головну сторінку