Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №927 від 22.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Фонд енергоефективності компенсуватиме до половини витрат на заходи з енергоефективності в ОСББ

Фонд енергоефективності компенсуватиме до половини витрат на заходи з енергоефективності в ОСББ

Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків.

Вже з вересня ОСББ зможуть подаватись на участь у програмі «Енергодім», отримувати гранти і модернізувати свої будинки, зменшувати енергоспоживання. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Дуже непроста робота протягом декількох останніх років: законодавство, переговори та співпраця з ЄС та Урядом Німеччини, отримання фінансування, розробка процедур, тестування – і нарешті, повноцінний старт. Міжнародні партнери, фахівці Мінрегіону, експерти, народні депутати, колектив Фонду, громадськість та армія ОСББ – амбітна команда, амбітні цілі та завдання, амбіція зробити Україну енергонезалежною. Разом ми зробили безпрецедентний крок – в Україні створено прозору європейську інституцію, яка має зробити всіх нас енергоефективними», – зазначив він.

Геннадій Зубко також зазначив, що Програма Фонду ЕЕ передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Також Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила пакет документів, необхідних для реалізації Програми. Зокрема:

- порядок дій учасників Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім»;

- порядок верифікації Проєктів/Заходів з енергоефективності, що здійснюються за участю державної установи «Фонд енергоефективності»;

- порядок аналізу якості заходів з енергоефективності, що здійснюються за участю державної установи «Фонд енергоефективності»;

- порядок моніторингу та ведення баз даних (збору, зберігання, аналізу та оприлюднення консолідованої інформації);

- порядок подання та розгляду апеляцій;

- умови Грантового договору;

- порядок прийняття рішень щодо затвердження заявок, проєктів, умов грантових договорів в рамках Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

22.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 22.08.2019p. 
На головну сторінку