Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №928 від 30.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Не спалюйте суху траву та листя

Не спалюйте суху траву та листя

У весняно-літній пожежо-небезпечний період 2019 року у м. Рівне мали місце 6 випадків пожеж, внаслідок необережного поводження з вогнем громадян під час спалювання сухої трави.

Особливу небезпеку становлять такі пожежі в місцях де розташовані автозаправні станції та інші вибухопожежонебезпечні об’єкти, проходять високовольтні лінії електропередач, наземні трубопроводи. Дим від таких вогнищ може утворювати смог, який на довго зависає у повітрі. У цьому випадку погіршується видимість на автошляхах, що призводить до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Окрім того, попадаючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини.

Варто наголосити, що проблема забезпечення пожежної безпеки впродовж весняно-літнього та осіннього пожежо-небезпечного періоду в першу чергу стосується підприємств, організацій та установ міста. Тому керівникам усіх рівнів необхідно вжити вичерпних заходів, аби забезпечити належний рівень пожежної безпеки. Тим паче, що більшість загорянь виникає саме в наслідок низької якості протипожежних інструктажів і занять з протипожежного мінімуму. Часто з боку адміністрації об’єктів відсутній належний контроль за випадками застосування відкритого вогню на території підприємств, її захаращення горючими матеріалами. При цьому вчасне очищення території підприємств, організацій та установ від сухостою та опалого листя допоможе уникнути пожеж, які трапляються через випалювання сухої рослинності, до якого часто вдаються місцеві мешканці.

30.08.2019Головний інспектор ВЗНС РМУ ГУ ДСНС України у Рівненській області Олександр Соловей



Рівне-Ракурс №10 від 30.08.2019p. 
На головну сторінку