Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №929 від 05.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

В області для постраждалих бійців АТО провели риболовну терапію

Аби допомогти демобілізованим учасникам АТО, які перебувають на лікуванні у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, впоратися з психологічним навантаженням, ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» організувала для них змагання з рибної ловлі поплавцевою вудкою. Участь у заході взяли чотирнадцять пацієнтів медичного закладу.

– Це вже другий із трьох запланованих заходів, що ми проводимо для учасників АТО у рамках проєкту «Рибацькі зустрічі», – розповідає керівник Центру допомоги учасникам АТО Ігор Батинчук. – Сьогодні змагаються учасники бойових дій з інвалідністю. Для них це, насамперед, додаткова психологічна реабілітація. Тут важливий не стільки результат, скільки сам процес.

У програмі психологічної реабілітації риболовна терапія поряд з іншими методами відіграє значну роль. Спілкування з природою та зміна обстановки дають неабиякий позитивний ефект.

– Непросто забути страшні епізоди війни. Радий, що мені надали таку можливість і запросили на риболовлю. Хороша компанія, хороші емоції. Сиджу, відпочиваю і отримую задоволення, – закинувши вудку, із посмішкою каже доброволець батальйону «Донбас» Микола Приходько.

Проєкт «Рибацькі зустрічі» реалізували завдяки участі ветеранської організації у конкурсі, що організував департамент соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації за кошти обласного бюджету.

Третім етапом проєкту стануть чергові змагання з риболовлі «Осінній хижак». Їх проведення заплановано у селі Корчин Костопільського району на День захисника України. На ці змагання запросять учасників бойових дій та членів ветеранських організацій.

05.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2019p. 
На головну сторінку