Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №929 від 05.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

На Рівненщині посилять контроль за збереженням лісів

Посилити контроль за використанням та охороною лісів, аби їх зберегти. Таке завдання обласним адміністраціям дав президент України у своєму Указі.

Про його реалізацію на Рівненщині йшлося під час наради під керівництвом в.о. голови Рівненської облдержадміністрації Ігоря Тимошенка за участю управлінців, екологів, лісівників та земельників.

«Президент України видав Указ, згідно з яким обласним адміністраціям доручено посилити контроль за використанням та охороною лісів, щоб припинити незаконне використання лісових ресурсів. Варто відзначити, що питання ведення лісового господарства по постійних лісокористувачах, окрім державних, потребує детального аналізу. Необхідно врахувати фактичні площі користування, права користування та ефективність ведення природно-ресурсної господарської діяльності», - звернувся до присутніх Ігор Тимошенко.

Під час наради розглянули, як використовують лісові ресурси області основні користувачі. Так, переважна кількість масивів перебуває в користуванні державних лісових господарств. Втім, є інші користувачі, що не є ні державними, ні комунальними власниками. Окрім того, є частина лісів, які перебувають в землях запасу і не мають постійних користувачів, а тому й не охороняються від незаконної діяльності на цих територіях.

Саме тому, за результатами наради підготують розпорядження голови ОДА, згідно якого усі причетні служби повинні провести інвентаризацію усіх лісових ділянок, які не мають постійних користувачів. Окрім того, будуть напрацьовані пропозиції стосовно передачі цих масивів до державних або ж комунальних підприємств з єдиною метою – забезпечити їх охорону та збереження.

05.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2019p. 
На головну сторінку