Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №932 від 26.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Андрій Андрощук: «Рівненські кнопкодави від «Слуги народу» й далі порушуватимуть Закон. Тільки вже за гроші»

Ініціатива першого віце-спікера українського парламенту, представника команди Зеленського Руслана Стефанчука щодо покарання народних депутатів України за неперсональне голосування штрафами, а не позбавленням мандату, є нічим іншим як уникненням від справжньої відповідальності з боку провладних депутатів за кнопкодавство.

Про це повідомив голова правління «Рівненських новин» Андрій Андрощук.

«У законопроєкті Стефанчука дуже туманно виписана процедура притягнення депутатів до відповідальності. Таким чином, у «Слузі народу» шукають шляхи пом’якшення відповідальності покарання за кнопкодавство, адже останні голосування у Верховній раді демонструють тенденцію до проблемних голосувань за окремі законодавчі ініціативи президента Зеленського і голосів інколи критично не вистачає. Тому, тут і пропонують формулу, наче Закон порушувати це погано, але якщо за гроші, то тоді можна. Отож, ми й надалі бачитимемо як кнопкодави типу Литвиненка голосують у порушення законодавства. Тільки вже з можливістю відкупитися», – підкреслив Андрій Андрощук.

Нагадаємо, що 24 вересня, Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт № 2148 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України». У ньому «Слуга народу» вже передумала позбавляти нардепів мандату за кнопкодавство, натомість пропонуючи їм відкупитися штрафами у сумі від 51 тисячі гривень до 85 тис.грн.

До слова, «Рівненські новини» вже писали, що першим кнопкодавом виявився депутат від «Слуги народу», мажоритарник з округу №156 на Рівненщині Сергій Литвиненко. Факт мав місце 3 вересня о 17:52, під час голосування за включення до порядку денного сесії законопроєкту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВР) та його направлення до Конституційного суду (постанова №1016/П).

http://www.rivnenews.com.ua/2019/09/24/andrii-androshchuk-rivnenski-knopkodavy-vid-sluhy-narodu-i-dali-porushuvatymut-zakon-tilky-vzhe-za-hroshi/

26.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 26.09.2019p. 
На головну сторінку