Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №934 від 10.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Поліцейські затримали рецидивіста за замах на умисне вбивство та зґвалтування рівнянки

У результаті проведених розшукових заходів оперативники затримали 26-річного рівнянина, який скоїв напад на жительку обласного центру. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, що другого жовтня, близько 23:30 на вулиці Соборна зловмисник ззаду напав на 24-річну місцеву жительку, схопив за шию і почав душити. Дівчина поверталася додому і саме розмовляла по телефону із подругою, якій встигла повідомити про напад та своє місцеперебування. Після цього вона втратила свідомість. Коли отямилася, то знаходилася вже в чагарниках за зупинкою громадського транспорту, де над собою побачила чоловіка. Вона впізнала його, адже той проживає по сусідству. Нападник знову почав її душити, однак за хвилину прибув екіпаж патрульної поліції. Помітивши проблискові маячки службового автомобіля поліції, 26-річний зловмисник із місця скоєння злочину втік.

«На розшук нападника орієнтували весь особовий склад карного розшуку Рівненського відділу та обласного управління, а також патрульних поліцейських, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк під час брифінгу в обласному управлінні. — Третього жовтня близько 10 години його затримали оперативники біля квартири за місцем проживання. Чоловік від правоохоронців не тікав та опору не чинив».

Як додав Олександр Панасюк, у рамках досудового розслідування, розпочатого за фактами замаху на умисне вбивство та зґвалтування вирішується питання про повідомлення 26-річному рівнянину про підозру у вчиненні вказаних злочинів, а також про призначення судово-психіатричної експертизи.

Крім того, як встановили поліцейські, затриманий, будучи у 17-річному віці, другого жовтня 2009 року в обласному центрі вбив і зґвалтував 12-річну місцеву жительку. Суд виніс обвинуваченому вирок: 14 років позбавлення волі.

Втім, близько місяця тому чоловік звільнився із колонії відповідно до закону «Савченко». Раніше судимий рівнянин повернувся до квартири своїх батьків, де проживав разом із ще двома родичами.

За скоєне нападнику загрожує довічне позбавлення волі.

10.10.2019Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2019p. 
На головну сторінку