Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №936 від 24.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Підсилити смак і аромат можна без хімії

Ми часто використовуємо різні пряні трави і спеції, але не завжди вдається повністю розкрити їхній смак і аромат. Тож можна вдатися до деяких хитрощів.

Ми часто використовуємо різні пряні трави і спеції, але не завжди вдається повністю розкрити їхній смак і аромат. Щоб спеції стали дійсно запашними, можна вдатися до деяких хитрощів.

Варто заздалегідь у спеції додати трохи олії і дати настоятися хвилин 15. Заливати прянощі треба мінімальною кількістю олії, щоб тільки покрила. Цей метод можна застосовувати і для підсилення аромату сушеної зелені (кропу, петрушки).

Посилити аромат приправ можна, помістивши їх на 10 секунд в мікрохвильовку. Цей спосіб дуже дієвий з морквою по-корейські. Після підігрівання спецій у мікрохвильовці їх можна не заливати киплячою олією.

І часник подрібнений, і тертка чиста

Забули купити часникодавку? Часто доводиться подрібнювати часник за допомогою тертки? Її потім непросто відмити.

Щоб не замазувати тертку, одягніть на неї чистий поліетиленовий пакет. Починайте акуратно натирати зубець за зубцем. Усе, зніміть пакет з терки. Весь часник залишається в пакеті.

Тертка практично чиста. Її потрібно лише злегка сполоснути водою.

Яйця люблять сіль

Жир, сіль і вода допоможуть зберегти яйця якнайдовше свіжими. А сіль і лимонний сік роблять з яйцями справжнє диво під час випічки.

1. Щоб легше збити яйця на міцну піну, потримайте їх протягом години в холодній воді. Але й одна дрібка солі та трохи лимонного соку також допоможуть швидко збити білки.

2. Якщо яйця не зовсім свіжі, обов’язково додайте до білків, які збираєтеся збити, кілька крапель лимонної кислоти.

3. Щоб швидше збити білок, не можна припустити потрапляння в нього жиру, жовтка чи води.

4. Не можна збивати яйця в алюмінієвому посуді, тому що від цього жовтки зеленіють, а білки темніють. Найкраще робити це у фарфоровому, пластмасовому чи скляному посуді.

5. Гусячі чи качині яйця необхідно варити у киплячій воді 10 хвилин, тому що вони містять шкідливі мікроби.

6. Щоб запасти свіжі яйця надовго, їх змащують вазеліном, свинячим несоленим салом чи топленим маслом, щоб вся поверхня була вкрита рівним шаром, складають у картонну коробку. Зберігають відкритою в сухому прохолодному місці, можна в кімнаті. Таким чином яйця залишаються протягом кількох місяців свіжими.

7. Добре зберігаються яйця в соляному розчині (20 г солі на 1 літр води).

24.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2019p. 
На головну сторінку