Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №936 від 24.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Мільйони виходять з тіні – на Рівненщині триває боротьба з підпільними АЗС

За місяць роботи Центру ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами на Рівненщині припинили діяльність 136 тіньових АЗС.

Як повідомив керівник Центру, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, у результаті проведеної роботи обсяги реалізації пального на офіційних автозаправних станціях зросли на 10?%. Додаткові надходження до місцевих бюджетів очікуються більше 4 мільйонів гривень, з них від сплати штрафів – 2,8 мільйона гривень.

«Разом з тим, на сьогодні демонтовано лише 15 незаконних АЗС. Обладнання для реалізації пального знаходиться у тимчасових та інших спорудах. Це створює загрозу відновлення незаконної торгівлі», – відзначає Ігор Тимошенко.

Тому одним із завдань для керівників районів, міст та ОТГ, поставлених на колегії ОДА, є вирішення питання демонтажу об’єктів та обладнання, призначених для незаконної реалізації палива.

«Боротьба з тіньовими АЗС – це не боротьба президента чи голови ОДА. Це боротьба за рівні можливості, тому що кожен, хто здійснює підприємницьку діяльність має бути в рівних умовах – платити податки, акцизи. І потім ці кошти керівники районів та ОТГ мають спрямувати на розвиток своєї громади», – підсумував голова ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, Центр ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами функціонує на Рівненщині з 23-го вересня. Він забезпечує координацію дій правоохоронних та контролюючих органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області щодо виявлення та оперативного реагування на випадки порушень чинного законодавства у сфері обігу нафтопродуктів.

24.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2019p. 
На головну сторінку