Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №937 від 31.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У Рівному знову обговорювали стратегію поводження з побутовими відходами за принципом «нуль відходів»

29 жовтня у рівненській “Майстерні міста” вдруге зібралися керівництво міста, експерти, науковці та студенти щоб обговорити стратегію поводження з побутовими відходами за принципом “нуль відходів”.

Нагадуємо, що основними засадами стратегії є мінімізація сміття, роздільний збір та управління відходами, а також запуск проєктів для компостування харчових відходів та відновної біомаси (зеленої органіки). Крім того, однією із ключових цілей стратегії – є максимальна мінімізація вивезення всіх відходів на полігон (закриття сміттєвого полігону) в с. Бармаки до 2025 року.

“З цього приводу хочу сказати наступне: в Україні є дуже багато проблем з поводженням з твердими побутовими відходами, які спричинені недосконалим законодавством і поки ці пробіли не будуть усунені, кардинально питання не буде вирішене. Але, разом з тим, багато чого можна робити вже. Однак, робити тільки тоді, коли буде синергія міської влади, громадськості і не байдужих рівнян, які хочуть це робити. Тому, надзвичайно буду задоволений, коли у нашому місті з’явиться певна кількість людей зацікавлених це робити. Ми намітили деякі кроки, і згодом рівняни вже побачать результати нашої спільної діяльності. Разом з тим, будемо виходити на рівень Верховної Ради про вдосконалення законодавства, щоб в Україні змогли запрацювати сміттєпереробні та сміттєзвалювальні заводи і інші об’єкти, пов’язані з поводженням з твердими побутовими відходами” – сказав міський голова Володимир Хомко під час свого виступу.

31.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 31.10.2019p. 
На головну сторінку