Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №938 від 07.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

США запустили в космос ракету Antares з українським конструкції

США запустили в космос ракету Antares з українським конструкції

Україна і США реалізували ще один успішний проект в сфері мирного дослідження космосу - запуск ракети-носія "Antares".

Про це повідомив в Посольстві України в США.

"Запуск був здійснений 2 листопада з космодрому NASA «Воллопс Айленд» (шт. Вірджинія, США). Ракета-носій створена для доставки модуля« Сигнус », який повинен доставити вантаж до Міжнародної космічної станції", - йдеться в повідомленні https://ua.112.ua/suspilstvo/u-ssha-hotuiut-do-zapusku-raketu-nosii-z-ukrainskoi-pershoiu-skhodynkoiu-513477.html.

Як повідомили в посольстві, це проект, над яким уже кілька років спільно працюють американські та українські космічні підприємства.

"Antares" створений американською корпорацією «Нортроп Грумман» за участю іноземних партнерів, в тому числі українських підприємств. Зокрема, головна конструкція першого ступеня, яка виводить ракету на орбіту, розроблена конструкторським бюро "Південне" і виготовлена ??на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з українськими компаніями.

Читайте також: Ракета-носій Vega з українським двигуном запустили в космос

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на NASA, американський вантажний космічний корабель Cygnus успішно вийшов на орбіту після відділення від другого ступеня ракети-носія Antares.

З космодрому Куру у Французькій Гвіані 22 березня о 3:50:35 за київським часом відбувся успішний пуск європейської ракети-носія (РН) легкого класу Vega з українським двигуном, що вивела на орбіту космічний апарат (КА) дистанційного зондування Землі PRISMA масою 879 кг.

Про це повідомили у прес-службі ДП КБ "Південне" ім. М. К. Янгеля".

"Блок маршового двигуна (БМД) РД-843, який використовується у складі рідинної рушійної установки 4-го ступеня РН Vega, розробило ДП "КБ "Південне" та серійно виготовляє ДП "ВО Південний машинобудівний завод", - йдеться в повідомленні.

07.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2019p. 
На головну сторінку