Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №939 від 14.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У Алли Мазур діагностували рак

У Алли Мазур діагностували рак

54-річна українська журналістка та телеведуча Алла Мазур приголомшила шанувальників сумною новиною – у неї діагностували рак.

Про це ведуча написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Я знаю: про це у нас не люблять говорити публічно. Воліють залишити в колі близьких друзів і родини. І згадують в кращому разі тоді, коли вже все минулося. Бо надто великий виклик. Я теж піймала себе на бажанні закритися в собі і певний час так робила. Але згодом зрозуміла: не можна боятися. Ми мусимо змінити ставлення до онкохвороб у суспільстві. Навчитися говорити про них – відкрито і спокійно. І з рівня трагедії – переводити на рівень проблеми. Яку – можна вирішити. Бо це, звісно, не нежить. Але давно не вирок. Медицина навчилася справлятися з цим – в багатьох випадках. Головне – виявити вчасно. Тому – вирішила розказати вам. У мене виявили злоякісну пухлину. Вони, виявляється, є безсимптомні. І я – починаю боротися», – почала свій пост Алла Мазур.

Ведуча закликала всіх українських жінок регулярно проходити медогляди, щоб запобігти страшній хворобі.

«Вдячна собі, що таки знайшла час для огляду. Вдячна українським лікарям, які вчасно відправили на біопсію: виконавши міжнародний протокол. Вдячна за допомогу моїй родині, моїм друзям, моїм колегам, готовим підставити плече у важку хвилину. Сподіваюсь на делікатність колег з інших видань. І розказую, щоб надихнути кожну українську жінку – особливо після 45-ти – проходити профілактичний огляд хоча б раз в рік. І зробити це – невідкладно. Ставитись до себе уважно. Знаходити час – і перевірятись. Бажано – кількома способами. І навіть в кількох установах. Тоді шанси на здорове життя значно зростають», – написала журналістка.

Алла Мазур налаштована на серйозну боротьбу з хворобою і вірить, що їй вдасться перемогти рак.

«Це всі подробиці, які вважаю доречним повідомити зараз. Боротьба почалася, і я вже відчула: шлях не буде легким. Але я планую працювати далі, не випадати з життя. І вірю, що наступний пост на цю тему – нехай і через певний час – буде про перемогу. Тоді і розповім все докладніше. Якщо у вас з’явиться бажання допомогти – прошу підтримати маленьких підопічних фонду Таблеточки», – додала ведуча.

14.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 14.11.2019p. 
На головну сторінку