Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №280 від 22.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Як приклад

Собчук порушив Конституцію?

Собчук порушив Конституцію?

Новий механізм стимулювання розрахунків за отримані комунальні послуги винайшли в управлінні житлово-комунального господарства Рівного. Ще 10 листопада минулого року начальник управління Юрій СОБЧУК підписав наказ, яким заборонив працівникам ЖКП видавати рівнянам будь-які довідки при наявності у них заборгованості за комунальні послуги.

Голова Рівненської обласної громадської організації Комітету виборців України Олексій ГОРЕЦЬКИЙ на засіданні місцевого прес-клубу заявив, що такі дії є порушенням Конституції України: адже наказ перешкоджає нормальному життю людей. Боржники навіть не можуть отримати довідку про склад сім’ї, аби оформити субсидію. Виходить замкнуте коло. Сам Юрій Собчук не вважає свої дії антидержавними.

- Коли у листопаді Рівне було під загрозою відключення від газу, бо рівень проплат за комунальні послуги тоді не перевищував 30 відсотків, потрібно було вживати лише радикальних заходів, - зазначив він. - Хочу сказати, що боржники у нас, а це третина всіх мешканців міста, - здебільшого заможні люди. Чому за них повинні платити пенсіонери? Для прикладу, на вулиці Коцюбинського бізнесмен має дві спарені квартири і не платить ні за що. У нього борг 10-15 тисяч гривень. А в судах лежить більше п’яти тисяч позовів на стягнення заборгованості. Тому свої повноваження я не перевищив.

Незважаючи на вищесказане, Юрій Собчук повідомив, що цей наказ вже відмінено.

22.02.2007Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2007p. 
На головну сторінку