Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №940 від 27.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як дібрати змішувач з душем для ванни: 3 прості поради

Ванна, на відміну від душової кабіни, – надзвичайно універсальний варіант, який у більшості випадків підходить для квартир з одним санвузлом. Адже у ній можна і душ прийняти, і полежати, набравши теплої води, і скупати маленьку дитину чи хатнього улюбленця.

Хороший змішувач з душем для ванни забезпечать максимальний комфорт під час усіх цих процедур і дадуть змогу користуватись усіма можливими функціями ванни.

3 поради щодо вибору душової системи для ванни

1 – головна відмінність між душовими системами для ванни і для душової

Якщо в душовій вам достатньо верхнього душу і душової лійки на гнучкому шлангові, то у випадку з ванною, знадобиться ще й змішувач, аби ви могли набрати ванну води.

Змішувач може бути коротким (більшість сучасних моделей для акрилових ванн) – це універсальний і найзручніший варіант у більшості випадків; рідше трапляються видовжені змішувачі (20-40 см), які займають трохи більше місця. Що зручніше, сказати складно, тут лише справа в індивідуальних потребах. Хтось постійно зачіпляє довгий кран, а комусь він, навпаки, потрібен, бо дає змогу під ним щось помити чи набрати, приміром, відро води.

2 – термостат чи класичний змішувач?

Коли шукаєте максимально зручного та інноваційного рішення, – це термостатичний змішувач. Встановлюєте максимально комфортну температуру, і саме такою вона буде, аж поки ви її не зміните, так що можете не боятися, що раптом з душу побіжить окріп чи, навпаки, холодна вода. Термостат також вирівнює тиск у магістралях гарячої та холодної води, навіть тоді, коли хтось змиє туалет чи ввімкне воду в іншій кімнаті. Усе переключається просто, за допомогою одної чи кількох кнопок.

Класичний змішувач з душем для ванни – це найбільш звичний варіант, коли ви за допомогою крана регулюєте температуру та напір самі. Така система дуже проста, хоч і часто позбавлена декількох переваг термостатичного змішувача. Наприклад, коли хтось у квартирі користується водою коли ви в душі, у вас може зменшитися тиск чи змінитися температура води. Також налаштувати воду буде не настільки просто. З іншого боку, класична система набагато доступніша в ціні, та й користування нею надзвичайно просте.

3 – верхня душова лійка й особливості її вибору

Верхня душова лійка надзвичайно зручна тим, що ваші руки вільні, коли ви купаєтесь у душі повністю, з головою, і при цьому розподіл води, напір та закріпленість душу вас не хвилюють. Під час вибору варто врахувати ширину моделі, адже від неї залежить напір. Не варто вибирати широкі лійки, якщо напір у трубі невисокий, ліпше обмежитися моделями по 15-16 см, їх також буде достатньо. Моделі, ширина яких більше 20 см, підійдуть лише при хорошому тиску. Адже у сучасних системах тиск розподілений між усіма форсунками рівномірно.

І, звісно, не слід економити на якості матеріалу, адже від неї безпосередньо залежить довговічність душової системи. Успішного вибору!

27.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2019p. 
На головну сторінку