Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №941 від 28.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Юрій ВІРТ – тренер туру. Мар’ян МИСИК – у символічній збірній!

Півзахисник рівненського «Вереса» Мар’ян Мисик увійшов до символічної збірної туру у Другій лізі чемпіонату України за версією порталу SportArena.ua та компанії Wyscout!

– Центральний півзахисник – Мар’ян Мисик («Верес»)

Ставимо на місце центрального атакувального хавбека Мисика – лівоногого гравця, який зазвичай грає номінального інвертованого правого вінгера, але при цьому діє широко та максимально корисно. У центральному матчі туру проти Полісся він зробив визначальний вклад у перемогу, адже тримав у своїх ногах всю гру й особливо добре виконував стандарти. Після його кутових забивали Шестаков і Петько (перший момент – передгольова подача з результативній скидці Солдата, другий – безпосередній асист), а також господарі заробили пенальті, який, можливо,

– Головний тренер рівнян Юрій Вірт став найкращим тренером туру!

Західна група приберегла на передостанній тур 2019 року потужне протистояння двох команд із когорти головних фаворитів. Матч на Рівненщині спроможний був суттєво змінити положення команд у трійці найкращих у Групі А, не кажучи вже про великі переваги в боротьбі за зимове чемпіонство.

Тож наш сьогоднішній лауреат у Другій лізі – головний тренер рівненського «Вереса» Юрій Вірт. Його підопічні обіграли на своєму полі «Полісся» (2:1), не відпустивши конкурента в відрив та залишивши відкритим питання того, хто зимуватиме на вершині таблиці.

1. Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Напередодні цього туру «Верес» був третім, а «Полісся» – першим, їх розділяло п’ять очок. До того ж, житомиряни не програвали 10 (!) матчів поспіль, пропустивши м’ячі тільки в одному із цих поєдинків. А «Верес», у свою чергу, останній місяць провів напрочуд нерівно, вигравши до цього тільки один матч із чотирьох проведених.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 5

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Обидві команди підійшли до центрального матчу туру з нечисленними втратами. Втім, у рівнян вони були суттєвішими. Якщо до відсутності вінгера Тимофієнка, який давно на лікарняному, команда мала час звикнути, то захисник Чеботаєв захворів недавно, в Чернівцях зіграв на морально-вольових, а гру проти житомирян змушений був пропустити. Добре, що безпосередня заміна була в наявності (не менш досвідчений Пінчук). Загалом, рівняни відзначаються лаконічністю в кадровому доборі, тому ці втрати могли позначитися на результаті.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Тренерський штаб Вереса вдався до двох замін після сенсаційно програного матчу з «Буковиною» (4:5 в минулому турі). Замість Чеботаєва праворуч у захисті з’явився Пінчук (це заміна по позиції), а от Євдокимова замінив Ховбоша (він пішов у центр захисту, а в центр півзахисту піднявся з оборони універсал Петько).

4. Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Верес системно використовує награну схему 4-2-3-1, особливу роль у якій відіграє Яременко. Як відтягнутий форвард, він часто опускається в пошуках м’яча, а тому може як пробити із середньої дистанції, так і атакувати з другого темпу, з флангів. При роботі без м’яча команда компактно сідає, а зміну фази використовує за рахунок швидких кросів і розрізних передач у розрахунку на ривки та прориви своїх атакувальних гравців.

5. Накопичувальний критерій – 3

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Пізньої осені Верес виступає нерівно. Позитивом можна вважати другу поспіль домашню перемогу та той факт, що рівняни зуміли обіграти більш успішних конкурентів, не відпустивши їх у відрив. Це класичний матч за шість очок, перемога в якому стратегічно важлива.

Лауреат 21-го туру в номінації Тренер тижня в Другій лізі: Юрій Вірт («Верес» Рівне), Середній бал – 4,6

28.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 28.11.2019p. 
На головну сторінку