Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №941 від 28.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як догладати за примхливою азалією

Як догладати за примхливою азалією

При всій своїй красі азалія дуже примхлива у догляді. Тому для того, щоб виростити у себе вдома таку мальовничу рослину, необхідно знати основні правила догляду за нею.

Азалії необхідні яскраве розсіяне світло або півтінь. Вона не любить прямих сонячних променів, але і у глибокій тіні її тримати не слід.

Їй необхідне прохолодне приміщення з температурою повітря +15-18 °С, влітку тримайте рослину на балконі у півтіні та оберігайте від протягів.

Після цвітіння не забудьте обрізати всі засохлі квітки. Обрізку пагонів проводять раннім літом для того, щоб сформувати кущ гарної форми. Перед цвітінням потрібно прищипувати молоді пагони. Поливають тільки м’якою водою, найкраще поталою або дощовою. Водопровідну потрібно відстоювати не менше доби, для її зм’якшення можна додати 3-4 г вапна на 10 л води. Полив повинен бути рясним влітку і взимку, а восени його потрібно скоротити, щоб стимулювати утворення бутонів.

Ґрунт повинен бути завжди вологим, не можна допускати пересихання. Вода для обприскування повинна бути відфільтрованою або кип’яченою. Під час цвітіння обприскують акуратно, намагаючись не потрапляти на квітки.

Підживлюйте рослину навесні та влітку раз на тиждень спеціальними добривами для азалії: сульфіт калію, аміачна селітра, суперфосфат, сульфат амонію.

Рослина повинна стояти одним і тим же боком до вікна. Зміна положення може викликати обпадання листя.

Ґрунт для рослини повинен бути кислим і пухким. Можна купити готову землю в магазині, складену спеціально для азалій, або зробити її самому (хвойна земля, торф і пісок у співвідношенні 2:1:1).

Азалія своєю енергетикою привнесе у ваш будинок творчу атмосферу, радість і гармонію. Людей, що не вірять у подібні можливості азалії, вона просто порадує своїм яскравим рясним цвітінням у суворі зимові вечори.

28.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 28.11.2019p. 
На головну сторінку