Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №942 від 05.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька порад щодо зберігання сухофруктів

Кілька порад щодо зберігання сухофруктів

Напевно всім відомо, що у сухофруктах багато вітамінів та мікроелементів. Вживання їх у зимовий період допомагає підтримувати імунітет і заповнювати в організмі дефіцит елементів, яких не вистачає.

Але для того, щоби насолоджуватися корисними солодкостями впродовж тривалого часу, важливо не тільки заготовити, але й знати, як зберігати сухофрукти. Кілька простих правил допоможуть зробити це грамотно.

Для того, щоб забезпечити надійне зберігання від псування зимових запасів засушених фруктів, достатньо забезпечити їм певні умови зберігання.

В ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі близько +10°C, тому що вона не дає розмножуватися теплолюбним комахам-шкідникам і гнильним утворенням. Розсипавши сушку у бавовняні мішечки, можна сміливо підвішувати їх у найбільш темному місці прохолодної кімнати.

Якщо забезпечити низьку температуру для зберігання сушки неможливо, то найкращим варіантом у цьому випадку буде зберігання сухофруктів у кухонній шафі в скляних або бляшаних банках, що щільно закриваються. Поруч із баночками бажано поставити сільничку. Сіль поглинає в себе вологу, тому можна буде не турбуватися про додатковий захист своїх запасів від гнилі та цвілі.

Найголовніша умова, яка повинна дотримуватися при зберіганні сушки – тара із сухофруктами не повинна мати отворів і щілин, через які можуть проникнути шкідники.

Якщо ж запаси сухофруктів уже заражені комахами, необхідно прокалити сушку в духовці або виставити на сильний мороз. Основна маса комах гине при температурі вище +60 °C і нижче –20 °C.

А ось у тому випадку, коли зараження сухофруктів комахами занадто велике, доведеться попросту розпрощатися з усіма запасами. У противному випадку, під загрозою можуть опинитися інші харчові продукти, особливо крупи.

05.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.12.2019p. 
На головну сторінку