Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №942 від 05.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У Рівненській області запрацювала десята сімейна молочна ферма

У Рівненській області запрацювала десята сімейна молочна ферма

Молода родина села Орестів Здолбунівського району відкрила сімейну молочну ферму «Родина-Плюс». Вона стала вже десятою на Рівненщині, що запрацювала в межах великого проєкту зі створення молочних сімейних ферм за сприяння ТОВ «Укрмілкінвест» та кластеру «Натуральне молоко».

Родина Хабатюків на своїй молочній фермі утримує в відновленому та модернізованому приміщенні 33 молочні корови, закуплені в племінному репродукторі. Окрім худоби, сімейна молочна ферма забезпечена сучасним доїльним апаратом, холодильним обладнанням для охолодження та зберігання молока.

«Сімейна молочна ферма цієї родини – приклад того, як люди не бояться використовувати усі можливості, брати на себе відповідальність і постійно вчитись чогось нового», – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Нагадаємо, донині зареєструвати у ЦНАПі сімейне фермерське господарство без статусу юридичної особи було неможливо. Тому підприємці не могли користуватися фінансовою державною підтримкою у сфері АПК. Після звернення голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, Мінюст надав відповідні роз’яснення органам реєстрації на Рівненщині. Відтепер підприємці мають можливість зареєструвати фермерське господарство на основі договору про створення сімейного фермерського господарства шляхом відображення його в Єдиному державному реєстрі.

05.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.12.2019p. 
На головну сторінку