Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №943 від 12.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Які вазони варто забрати з дитячої

Які вазони варто забрати з дитячої

Серед кімнатних рослин трапляються токсичні види, що можуть спричинити опік. А ще небезпечні ті, що при ушкодженні стебла виділяють біле молочко.

Рослини з великою зеленою масою поглинають уночі багато кисню, тому їх не можна тримати в кімнаті, де спить дитина. Не варто вирощувати там рослини-алергени і кактуси.

Однак по-справжньому небезпечними є отруйні рослини. Серед них трапляються настільки токсичні види, що можуть спричинити опік. До отруйних належать ті, що при відриванні листка або ушкодженні стебла виділяють біле молочко. Такими є рослини родини ароїдних (дифенбахія, монстера, алоказія). Вони дуже гарні, але не варто забувати про те, що вони можуть завдати шкоди. При потраплянні до рота отруйний сік може спричинити набряк гортані та слизової оболонки рота, при потраплянні в очі – кон’юнктивіт і зміни в рогівці.

Не менш отруйними є рослини родини молочайних (пуансетія, кротон, молочай, акаліфа та ін.). Дуже небезпечні олеандр, аденіум, мандевіла і катарантус. Сік цих рослин містить велику кількість алкалоїдів і глікозидів. При потраплянні до організму може спричинити порушення серцевої діяльності, а у великих дозах стає смертельно небезпечним. Високотоксичною є азалія: якщо шматочок її листка потрапить у шлунок, почнуться судоми і кольки.

12.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 12.12.2019p. 
На головну сторінку