Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №943 від 19.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Від простої швейної машинки до промислової, як вибрати

Від простої швейної машинки до промислової, як вибрати

Промислові швейні машини найчастіше бувають вузько функціональні, тобто кожна машина призначена для якійсь визначеній операції.

В першу чергу вибір швейної машинки пов'язаний з вашими потребами в шиття. Все залежить від того, що ви збираєтеся шити, - які тканини або матеріал і як часто будете шити. Які операції для вас найбільш важливі, скільки основних рядків вам потрібно. Чи потрібна вам електроніка, автоматика, або вас в повніше влаштує звичайна, електромеханічна швейна машинка, хорошої якості, або зовсім бюджетний варіант вибрати краще на сайте, серед професійних пропозицій.

Зупиніться на одному з цих пунктів. А далі, вибирайте машинку за параметрами, найбільш підходящим для ваших цілей.

Нижче, я детально опишу, яку швейну техніку варто розглядати, а від якої краще відмовитися.

Швейні машини підрозділяються на три види:

- електромеханічні,

- електронні

- комп'ютеризовані.

Я не включаю сюди старі швейні машинки з ножним і ручним приводом. Ми вибираємо нову ... Про старих швейних машинах можете почитати тут.

Електромеханічні швейні машинки є найпопулярнішим варіантом для будинку. Це звичайнісінькі швейні машинки, які працюють з різними типами тканин, є багато хороших моделей, які виконують 10-30 рядків.

Є зовсім прості моделі, які виконують 5-10 рядків і не требуещее великої потужності. З їх допомогою можна підшити щось просте, наприклад фіранку. Недорогі швейні машинки, не призначені для великих і тривалих навантажень. Для цього існують напівпрофесійні і професійні швейні машини.

Електронні та Комп'ютеризовані швейні машини звичайно цікавіше. Вони можуть підтримувати функції програмування рядків, або вишивок зі складним дизайном. Але вартість таких швейних машин починається від 15 тисяч рублів і практично до безкінечності.

Тут вибір залежить від потреб, фінансових можливостей і бажань покупця. У них використовуються посилені механізми і човникові пристрої на порядок надійніше.

І так, при виборі швейної машинки, - порівнюємо ваші потреби з можливостями швейної машини.

Виробники швацьких машин.

Всі швейні машини, за рідкісним винятком, збираються в Азії, неважливо хто фірма розробник швейної машини. У таких країнах, як Китай, Тайвань, Таїланд і В'єтнам, ще в Бразилії.

Не варто сподіватися на придбання машинки японського виробництва, навіть якщо вона буде коштувати 15 - 20 тисяч рублів. Цього просто не може бути. Якщо продавець, рекламуючи товар, каже, що швейна машинка має японську збірку, то це просто звичайне лукавство. Всі швейні машинки збираються в згаданих країнах Азії і цього не треба боятися. Потрібно просто знати що можна купити, а що краще не купувати.

Якщо хтось не хоче купувати швейну машинку саме Китайського, Тайваньської, В'єтнамського або Бразілільского виробництва, то він просто не зможе купити іншу за заявленою ціною.

Є кілька моделей швейних машин. Зверніть увагу, - кілька моделей - фірми «Берніна» - «Bernina», вироблені в Європі. У модельному ряду цього виробника є лінійка швейних машин «Артиста» - «Artista», але у них дуже висока вартість, їх ціна починається від 120 тисяч рублів. У цих машинок дійсно європейська збірка.

Їх збирають в Швейцарії і це рідкісний виняток із правила. Таким же винятком є ??японський «Бебілок» - «Babi-Lock». Цей виробник випускає побутові та підшивальні машинки, а також оверлоки. Їх ціна знаходиться в межах 25-60 тисяч рублів і не кожен може її собі дозволити.

Що стосується якості Китайської, Тайванської, В'єтнамської або таїландською збірки, то варто вибирати моделі, не дешевше 10 тисяч рублів.

Якість швейних машинок.

Якість збірки швейних машин залежить від виробника. Якщо фірма розробник дорожить своїм ім'ям і репутацією, намагається забезпечити високий контроль якості, то якість збірки буде високим. І не важливо, в якій країні здійснюється складання його швейних машинок.

При виборі швейної техніки, зверніть увагу:

В першу чергу, металевий каркас швейної машини. Він може знаходиться в пластмасовому корпусі. але він повинен бути обов'язково. Це основа машинки. На ньому кріпляться всі деталі.

Бажано металеві передавальні шестерні в пристрої швейної машини.

Електродвигун не менше 90 Ватт.

Вага швейної машини.

Одним з головних показників, що впливають на надійність швейної машини, є її вага. Чим машинка важче, тим більше в ній металевих деталей. Тим довше вона вам прослужить.

При виборі швейної машини, звертайте на це увагу. Я не раджу вам купувати машинку без внутрішнього металевого каркаса.

Так, зараз стали випускати швейні машини без каркаса з металу. Є нові моделі, де всі деталі кріпиться на пластмасовому корпусі, що призводить до поступової деформації і виходу машинки з ладу. Їх сміливо можна назвати - "одноразовими". Бо якщо її "поведе", деформується корпус, з нею вже нічого не зробиш ... Такі агрегати, ремонту не підлягають.

Різниця брендів швейних машин по надійності.

Швейні машини виробництва відомих брендів, як правило дорожче. Тут все не так однозначно. Наприклад, одними з перших відомих виробдителей, які з'явилися зі своєю продукцією на Російському ринку, є торгова марка «Джаном» - «Janome», Верітас, Пфаф.

З цієї причини у російського споживача сформувався стереотип, що швейні машинки цих брендів є дуже надійними і якісними. Вони відразу придбали у покупців велику популярність, яка зберігається до цих пір. Особливо все хвалять Janome.

Це дійсно непогані швейні машинки, особливо старі моделі, 80 - 90 років випуску, працюють безвідмовно і в наш час.

Сьогодні стали популярні швейні машини марки Берніна - Bernina. Якість дорогих моделей можна сказати хороше. Але, що не скажеш про бюджетні моделі даної марки.

Якщо ви вирішили придбати швейну машинку, і вперше стикаєтеся зі швейною технікою. Чи не знає, як вибрати максимально надійний варіант, то я б порадив вибирати з марок - "Джаном", "Фемелі", "Джукі" або Берніна, виключаючи бюджетні варіанти до 8 000 рублів.

Найнадійніші швейні машини.

Надійність швейних машинок різних брендів.

Практично всі бренди по надійності приблизно однакові. Але сприймаються вони покупцем по-різному. Наприклад «Берніна» вважається елітним виробником. У дорогих моделей даної марки несправності можуть з'явитися тільки після п'яти років інтенсивної експлуатації.

Я не буду представляти швейні машинки маловідомих брендів, за якими немає надійної статистики. Але багато хто з рідкісних марок і моделей зроблені дуже якісно. Ми робимо розрахунок на сучасні, відомі і популярні фірми, такі як Juki, HUSQVARNA, Singer, MerryLock, Janome, Family, AstraLux, Jaguar і їм подібні. В цілому вони розраховані на тривалі терміни служби, як правило, не менше 7 років.

Не виключено що і з ними можуть виникнути якісь серйозні поломки протягом цього терміну, але вони малоймовірні. І в принципі ремонтуються без проблем. Середня вартість настройки і ремонту складе від 1000 - 2500 рублів за Росії. Без заміни деталей.

З числа побутових швейних машин, які є у нас на ринку, можна виділити тільки кілька, насправді хороших швейних машин.

Надійні моделі швейних машин перевірені часом і навантаженнями:

 Джаноме - Janome My Excel 18W, Janome My Excel W23U

Фемелі - Family Gold Master 8018A і вся ця ленейка.

Бебілок

Джукі - Juki - F 300, Juki - F 400, Juki - F 600.

Пфафф - серії "Хобі"

У меншій мірі, але теж показали себе добре:

Верітас

«Зінгер»

«Астралюкс»

«Берніна»

Гарна надійність починається від середніх за вартістю моделей, приблизно від 10 000 рублів, практично у всіх марок.

Дешеві моделі розраховані на нечасте використання в домашніх умовах. Їх можна купувати тоді, коли машинкою будуть користуватися час від часу. На дешевих моделях небажано шити щільні бавовняні тканини, такі як джинсова.

Якщо говорити про промислові швейних машинах, то хотів би виділити марки: Джукі, Джек, Зодж, Highlead,

Mitsubishi, Пфаф.

У чому то їм поступаються: Аврора, Brother, Typical. Але це вже інша тема. Є відмінні, менш відомі бренди Protex, SunStar.

Для роботи на дому потрібні:

  1. Одноигольная прямострочна машина для тонких і середніх тканин. Зі свого досвіду можу сказати, що немало важливо присутність в цих машинках дуже зручних електронних пристроїв, таких як електронне підняття лапки, позиціонування голки, і автоматичне обрізання нитки. А так же недавно з'явилися на ринку економічні електронні двигуни з низьким рівнем шуму і маленьким споживанням енергії. Ці двигуни продаються окремо або при невеликій доплату Вам встановлюють нову версію двигуна. Електронна закріпка дуже зручна і корисна функція, обрізання нитки економить час, а електронне підняття лапки дозволяє спокійно працювати і не відчувати втоми. Машина з такими електронними пристроями варто в два три рази дорожче, але повірте мені, що настільки економить час і дає можливість виготовляти дуже якісні вироби набагато швидше і з меншою втомою. Тому якщо є можливість пошукайте в інтернеті, розкид цін досить таки великий, і можна купити від 26 000 тис.руб машину корейського виробництва, від 50000 тис.руб. японського виробництва. Ну а якщо немає можливості, то придбайте просто машинку без електронних пристроїв, її можна купити від 8500 тис.руб. і вище. А як заробите, придбаєте вже іншу, або можна купити б / у, тому що дуже велика кількість машинок розпродається з підприємств. Я сам років 12 назад купив Juki 415-5 по 500 $ дві штуки, і дуже радий, вони до сих пір радують мене. Так як у них дуже великий запас міцності, і якщо потрібно що або в них міняти, то це в основному комплект, і то дуже дуже рідко, раз в 10 років при використанні будинку, який стоїть в межах 1000 або 2000тис.руб. Не переживайте, машинки стоять цих грошей, і вони з лишком окупляться, і прослужать Вам довгий час. Для пошуку машинок наберіть в пошуковику «купити швейне промислове обладнання». Ось Вам приклад як виглядає така машинка.

  2. Так само для роботи на дому знадобиться трикотажний оверлок, або 4-х, 5-ти нитковий. Вартістю від 10000тис.руб китайського або корейського виробництва або від 35000тис.руб. японського або німецького. Різниця невелика звичайно є, в тому що японські менш примхливі до ниткам і звичайно виготовлені з більш якісних матеріалів. Але навіть китайського промислового оверлока вистачить надовго, а все інше залежить від Вашого гаманця. Так само хочу сказати, що можна купити японський б / у за ціною нового китайського, при покупці оверлока не забувайте його перевірити на різних номерах ниток і різної товщини тканини. Якщо Ви живете в великому місті, то можете скористатися послугами механіка, при покупці б / у техніки, він Вам підкаже.

  3. Для виготовлення одягу з трикотажу, Вам знадобиться 2-х, 3-х голкова, 4-х, 5-ти ниткова Розпошивальні, вона ж Плоскошовні машина. Ця машина дає можливість виготовляти трикотажні речі високої якості, різних фасонів. Трикотажні вироби виробляються дуже швидко, приносять хороший дохід і швидку окупність устаткування. Зі свого досвіду можу сказати, що за день крім чогось серйозного, можу легко розкроїти і зібрати ще три-чотири трикотажних сукні. Машинки цього класу коштують від 25000 тис.руб. корейського і китайського виробництва, і японського від 50000 тис.руб. і вище. Хочу звернути увагу, що з'явилися дуже цікаві пристосування для трикотажних машин, це наприклад пристосування для обробки краю косою Бейко, що дає можливість полегшити виготовлення і урізноманітнити виріб цієї приємної дрібницею. При покупці, обов'язково випробуйте на різних марках ниток і різних товщинах і якостях трикотажу. Так як хитруни механіки при магазинах, найчастіше показують виготовлення швів на НЕ тягучих матеріалах, або налаштовують машинку на одну якусь тканину. Якщо машина буде робити пропуски на різних видах і товщині трикотажу, не слухайте механіків, а вибирайте іншу модель або іншу фірму, поки не знайдете не примха ву. Володіння такою машиною дасть Вам можливість легко і швидко робити якісні вироби і дуже пристойно заробляти.

  4. Після того, як Ви навчитеся шити речі з тканини, Вам напевно захочеться попрацювати зі шкірою, і виготовити шкіряну куртку або сумку. Для цього я готую дуже поглиблений курс з виготовлення шкіряних виробів, аналога такого курсу немає в інтернеті. Після вивчення курсу Ви з легкістю, без страху зможете виготовляти будь-які шкіряні вироби. Так само я викладу на сайті інформацію, про перевірену компанії з продажу якісної шкіри за хорошою ціною через інтернет. Для виготовлення шкіряних виробів хорошої якості і без зайвих зусиль, Вам знадобиться машинка з верхнім і нижнім просуванням тканини для товстих тканин. Ця машинка дозволить Вам не думати про товщину і про якість строчки. Ви з легкістю будете проходити будь-яку товщину, а так само класти дуже красиву рядок. Якщо хто то серйозно надумає зайнятися шкіряними виробами я рекомендую йому купувати машину з електронними необхідними пристроями, такими як електронне підняття лапки, автоматичне обрізання нитки, електронна закріпка і позиціонування голки. Вартість таких машинок без електронної начинки від 20 000 тис.руб. корейського і китайського виробництва, і з електронікою від 50 000 тис.руб. і вище корейські і японські. Але не лякайтеся, тому що виготовлення шкіряних виробів оплачується набагато вище, а виготовлення виробу займає не набагато більше часу, ніж виготовлення виробів з тканини. Для прикладу подивився ціни в інтернеті в провінційних містах, виготовлення шкіряної куртки в районі 5000 тис.руб. без урахування сировини.

19.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 19.12.2019p. 
На головну сторінку